Božićnice umirovljenicima isplatit će i ova tri grada, stiže pomoć i do 400 kuna

Božićnice umirovljenicima isplatit će i ova tri grada, stiže pomoć i do 400 kuna

Popis gradova koji će umirovljenicima isplatiti novčanu pomoć za nadolazeće blagdane polako se širi

Posljednjih tjedan dana još su tri grada s različitih dijelova Hrvatske objavili da su osigurali božićnicu za svoje starije građane. Neki iznos još ne znaju, a drugdje se penje do 400 kuna.

Kutinski umirovljenici lani su prvi put dobili božićnicu. Ta se praksa nastavlja i ove godine, a Grad Kutina izdvojio je još više novca. Iznos od 400 kuna dobit će umirovljenici s ukupnom mirovinom do 1.000 kuna, a 300 kuna čeka one s primanjima od 1.000 do 2.000 kuna.

Lani su se potpore kretale od 150 do 300 kuna pa će se stariji građani Kutine ove godine ipak bolje proći. Odluka se odnosi na umirovljenike koji nisu u radnom odnosu, a u visinu mirovine računa se i ona koja pristiže iz inozemstva.

Iz središnje Hrvatske selimo se na istok zemlje gdje će božićnice umirovljenicima isplatiti i Grad Ilok. Pravo ostvaruju umirovljenici i osobe starije od 65 godina, a čija ukupna primanja ne prelaze iznos od 2.000 kuna mjesečno.

“Iznos božićnice bit će utvrđen naknadno, a ovisno o broju osoba koje ispunjavanju uvjete, u okviru raspoloživih sredstava” – poručili su iz Grada Iloka.

Točnu visinu potpore za blagdane umirovljenicima s nižim primanjima nije definirao ni grad na jugu zemlje. U Biogradu na Moru božićnice će dobiti građani s mirovinom do 1.500 kuna.

Podsjetimo, božićnice do 500 kuna ove godine dijeli i Samobor, Velika Gorica do 400 kuna, Beli Manastir do 250 kuna, Čazma po 150 kuna… Općina Tisno po prvi put je osigurala sredstva za božićnice svim svojim umirovljenicima, bez obzira na prihodovni ili imovinski cenzus, a razveselit će ih s 300 kuna.


Cijeli članak dostupan na: mirovina.hr

Ponedjeljak, 11.11.2019.