Bivši sabornici - plaćat ćemo ih 7,7 milijuna kuna da godinu dana ne rade ništa

Bivši sabornici - plaćat ćemo ih 7,7 milijuna kuna da godinu dana ne rade ništa

36 bivših zastupnika više neće sjediti u Saboru, ali su odabrali da još godinu dana primaju plaću

Zamislite radno mjesto na koje ne morate dolaziti i imate plaću od 15-ak tisuća kuna. A kad vam šef da otkaz, imate pravo pola godine na punu plaću, a još pola godine na pola plaće.

Jedno takvo radno mjesto je Sabor. Portal 24sata je od Sabora dobio popis onih zastupnika iz bivšeg saziva koji su tražili i dobili pravo na tzv. 6+6 povlasticu, odnosno primanja cijele i polovične plaće još godinu dana.

Mahom se radi o onima kojima su građani iskazali nepovjerenje na zadnjim izborima. Izbacili su ih iz saborskih fotelja, ali će ih i dalje masno plaćati.

Ova povlastica se ne dodjeljuje automatski, nego je na savjesti zastupnika da je zatraži ili ne zatraži, a do 4. kolovoza zatražena je i odobrena za 36 osoba.

Neke od njih su Ivan Pernar, Nada Turina Đurić, Lovro Kuščević, Siniša Varga, Tomislav Saucha, Bruna Esih, Gordan Maras, Branko Hrg, Miro Kovač, Mihael Zmajlović...

Članak i popis u cijelosti pročitajte na 24sata.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 10.08.2020. / www.24sata.hr