Bivša predsjednica ima novi posao: Drago mi je što sam dobila takvu priliku

Bivša predsjednica ima novi posao: Drago mi je što sam dobila takvu priliku

U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku, poručila je Grabar-Kitarović

Bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović 1. ožujka pridružila se Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM) u ulozi Posebne savjetnice dekana za međunarodne projekte.

"Kolinda Grabar-Kitarović podržat će ZŠEM-ovu ambiciju dodatnog širenja međunarodne suradnje i još aktivnijeg angažmana na međunarodnim projektima. Kolinda Grabar-Kitarović lani je postala članica Međunarodnog olimpijskog odbora, pa će tako aktivno sudjelovati i u novom Erasmus projektu koji predvodi ZŠEM. Međunarodni konzorcij za ovaj projekt čine dva elitna sveučilišta –  Stockholm School of Economics te njemački WHU – Otto Beisheim School of Management & Euromasters, kao i četiri olimpijska odbora iz regije", stoji u priopćenju.

"Veselimo se suradnji na brojnim projektima i prilici za naše studente koji će moći učiti iz bogatog i vrijednog iskustva koje je Kolinda  Grabar-Kitarović stekla na prethodnim pozicijama", kazali su ZŠEM-u.

"U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada ZŠEM-a i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorile su prostor za našu suradnju. Ona počinje s projektom vezanim uz sport i želju ZŠEM-a da se u budućnosti pozicionira kao regionalni centar za obrazovanje sportaša.

Poznato je da oni relativno mladi završavaju sportske karijere, a vrlo često nemaju adekvatnih vještina i znanja koja bi im omogućila razvoj jednako uspješnih poslovnih karijera pa njihovi potencijali često ostaju nedovoljno iskorišteni, što je propuštena prilika i za njih kao pojedince, ali i za zajednicu“, istaknula je Grabar-Kitarović.

Izvor: vecernji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 04.03.2021. / www.vecernji.hr