Besplatno osposobljavanje za turističke animatore

Besplatno osposobljavanje za turističke animatore

Turistički animatori traženi su u sezoni. Drniška udruga "Žena", s Javnom ustanovom nacionalni park Kornati, provodi besplatno osposobljavanje za turističke animatore.

Nakon teorije, vrijeme je za praktičnu nastavu.

- Animator je pokretač prije svega, on mora biti jedna vesela, produktivna osoba koja ima sportske afinitete ili je dobra u radu s djecom i mi prolazimo u pravilu ono što njih čeka danas-sutra na terenu, kaže mentorica stručne prakse Darija Periša.

Turistički animator posao je budućnosti, dodana vrijednost i usluga više u svakodnevnoj turističkoj ponudi. Pa je udruga "Žena" upravo program osposobljavanja za to zanimanje prijavila za europski projekt.

- Istraživanjem preko HZZ-a došli smo do zaključka da je potreban veći broj turističkih djelatnika, samim tim i turističkih animatora u našoj cijeloj županiji, i u zaleđu i na obali, kaže Matea Lovrić, voditeljica projekta.

Ciljana skupina hvalevrijednog projekta su mlade, dugotrajno nezaposlene osobe.

- Jedna grupa je već pri kraju svog osposobljavanja, dok druga grupa kreće početkom rujna i, naravno, prijave su otvorene, pozivamo sve mlade nezaposlene osobe iz Šibensko-kninske županije da nam se jave, da se prijave te iskoriste mogućnost besplatnog osposobljavanja, kaže Lovrić.

Partner drniškoj udruzi "Žena" je Nacionalni park Kornati. Pa svi polaznici osposobljavanja imaju priliku steći i praktično znanje u jedinstvenom prirodnom okružju.

Ovu i slične vijesti pronađite na hrt.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 21.08.2020. / hrt.hr