Beroš zahvalio medicinskim sestrama: Rade danonoćno, ne staju, na prvoj su crti

Beroš zahvalio medicinskim sestrama: Rade danonoćno, ne staju, na prvoj su crti

Ministar zdravstva Vili Beroš na društvenim je mrežama zahvalio medicinskom osoblju. Nedavno obilježeni Svjetski dan zdravlja, ove je godine upravo posvećen medicinskim sestrama.

"Rade danonoćno, ne staju... Na prvoj su crti i čine sve da bismo mi bili sigurniji. Zahvaljujemo za svaki dan, ali posebno danas, na Svjetski dan zdravlja, moram opet reći: hvala vam na požrtvovnosti, trudu i radu. Bravo!" napisao je ministar na Twitteru.

HZJZ je istaknuo da medicinske sestre i primalje čine više od polovice radne snage u zdravstvu te pružaju usluge, od promocije i prevencije do liječenja, rehabilitacije i palijativne skrbi tijekom cijelog života, od rođenja do smrti:

"U ovoj Međunarodnoj godini medicinskih sestara i primalja, Svjetski dan zdravlja 2020. godine ima za cilj skrenuti pozornost javnosti na vitalnu ulogu koju one igraju u pružanju kvalitetne zdravstvene i socijalne skrbi pod sloganom “Podržite medicinske sestre i primalje”. Kampanja će se koristiti za pokretanje djelovanja i poticanje investiranja za jačanje kapaciteta medicinskih sestara i primalja. Ciljevi kampanje za Svjetski dan zdravlja jesu potaknuti u javnosti poštovanje za rad medicinskih sestara i primalja i ulogu koju igraju u pružanju zdravstvene i socijalne skrbi, povećati vidljivost i značaj medicinskih sestara i primalja unutar radne snage u zdravstvu, katalizirati podršku i ulaganja u medicinske sestre i primalje", stoji u priopćenju HZJZ-a.

Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 09.04.2020. / www.index.hr