Baki opalili kaznu od 18.500 kuna zbog prodaje salate, češnjaka i peršina

Baki opalili kaznu od 18.500 kuna zbog prodaje salate, češnjaka i peršina

Baka koja je kažnjena s 18.500 kuna kazne jer je prodavala salatu: ‘Da sam drogu prodavala, ne bi me ovako kaznili, platiti neću i ići ću u zatvor ako treba’

Baku Zorku Kevrić (75) iz Vodnjana su kaznili, a nisu je htjeli ni saslušati, objavili su na Facebook stranici “Konflikt”.

Presudu je donijela sutkinja Ljiljana Božina na Prekršajnom sudu u Puli, a baka Zorka je kriva jer je prodavala peršin i češnjak na kojima nije istaknula jasno, vidljivo i čitljivo cijenu u kunama.

“Da sam drogu prodavala, ne bi me ovako kaznili, platiti neću i ići ću u zatvor ako treba”, rekla je drhtavim glasom baka Zorka, koja uz skromnu mirovinu preživljava zarađujući jedva 50-ak kuna na dan prodajući svoju salatu, češnjak i peršin na tržnici.

Očajna starica, pokazujući onemoćale i ispucale ruke, kaže da sve što ima su krov nad glavom i mizerna mirovina. “Ovo moje malo sirotinje teškim radom proizvedem i prodam tek toliko da umjesto grincajga pojedem barem bananu da umirim grčeve želuca od gladi. Dok drugi idu na more, po kafićima i restoranima, ja sam u polju.", kaže Zorka.

"Sram me je koliko su me kaznili i opljačkali suci u ime Republike Hrvatske. Ma neka se srame i oni koji su me ovako kaznili i oni koji se iživljavaju na nama sirotinji. Zašto ne kažnjavaju lopove koji pljačkaju državu i banke u stotinama milijuna kuna, nego idu na mene, sirotu”, upitala se baka.

Grad Vodnjan najavio je da će omogućiti pravnu pomoć kako bi joj se kazna barem ublažila.

Članak je u skraćenom izdanju prenesem s portala net.hr

Četvrtak, 24.10.2019. / net.hr