Austrijski PicoPack u Kninu pokreće proizvodnju: Najavili bonuse i plaće od 1000 eura neto

Austrijski PicoPack u Kninu pokreće proizvodnju: Najavili bonuse i plaće od 1000 eura neto

Prema pročelniku kninskog Upravnog odjela za programe EU i gospodarstvo Jošku Nedoklanu, projekt je vrijedan oko 33,34 milijuna kuna.

Otvara se prilika da Grad Knin postane europski brend za jumbo vreće od polipropilena, s primjenom od poljoprivrede do cementne, petrokemijske i prehrambeno-prerađivačke industrije, uključujući protupoplavne vreće. Radi se o vrlo traženim proizvodima koji se u Hrvatsku uvoze, dok je globalno tržište gladno i na isporuke se čeka i po 60 dana. Hrvatska ambalažna industrija, naime, uskoro će dobiti svog prvog predstavnika u segmentu proizvodnje industrijske ambalaže za proizvode u rasutom teretu.

U Kninu dobili najbolje uvjete

Austrijska tvrtka PicoPack Group, proizvođač i distributer industrijske ambalaže, u završnici je dogovora glede svog novog projekta koji su odlučili realizirati u Hrvatskoj. S ciljem opskrbe kupaca iz Europe i Ruske Federacije, za ulaganje u proizvodne kapacitete na oko 18.000 četvornih metara, investitor je nakon analize više lokacija i uvjeta poslovanja odabrao Grad Knin, u čijoj bi Poduzetničkoj zoni Preparandija, nakon završetka rekonstrukcije objekta bivše tvornice Kninjanka, ušli u zakup novih hala za pokretanje proizvodnje. Nositelj projekta je novoosnovano društvo Velebit ambalaža u kojem će austrijska tvrtka imati 51 posto udjela te poduzetnik Goran Jerković 49 posto. Austrijski poduzetnik i čelnik PicoPack Group Austria Manfred Pribyl potvrđuje da su za projekt razmatrane dobre ponude i iz drugih zemalja, primjerice Bugarske, no najbolje uvjete i u tom smislu podršku projektu, nakon angažmana Jerkovića, dobili su od Grada Knina, što je vidljivo kroz predstavljanje projekta u komentarima gradonačelnika Marija Ćaćića i šibensko-kninskog župana Marka Jelića. Kninska tvornica mogla bi biti jedna od najvećih u Europi, kaže Pribyl dodajući da tvrtka svoju proizvodnju pod utjecajem pandemije globalno širi, kao odgovor na povećane troškove transporta te duže rokove isporuke.

Cijeli članak pročitajte na poslovni.hr

Srijeda, 22.09.2021. / Suzana Varošanec, poslovni.hr