Angela Merkel odbacila navode njemačkih medija: Ukidanje javnog prijevoza ne dolazi u obzir!

Angela Merkel odbacila navode njemačkih medija: Ukidanje javnog prijevoza ne dolazi u obzir!

Umjesto kako je planirano 25. siječnja, kancelarka Angela Merkel (66) želi s premijerima njemačkih saveznih država razgovarati već ovaj tjedan o mjerama kojima bi se zaustavila pandemija koronavirusa.

Kako javlja njemačka agencija DPA, kancelarka Merkel je to izjavila u četvrtak navečer na internetskom sastanku predsjedništva CDU-a u pripremi za izbornu konferenciju CDU-a koja će se održati u petak i subotu. Merkel pritom nije spomenula datum za sljedeću rundu razgovora sa šefovima vlada njemačkih saveznih zemalja.

-Novi soj virusa korone koji se pojavio u Velikoj Britaniji širi se puno brže od izvornog oblika, a znanstvenici su vrlo zabrinuti, rekla je Merkel.

Prema riječima nekoliko sudionika sastanka, kancelarka Merkel je odbacila navode objavljene u Bild Zeitungu prema kojem se u njenom uredu razmatralo ukidanje lokalnog i međugradskog javnog prijevoza.

-Zatvaranje javnog prijevoza ne dolazi u obzir, rekla je kancelarka Angela Merkel čiju su izjavu u četvrtak kasno uvečer prenijeli brojni njemački mediji.


Izvor: Fenix-magazin

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 18.01.2021.