Aladrović komentirao rad od kuće i potpore koje idu u travnju

Foto: Dnevnik / HRT - Preslika zaslona

Aladrović komentirao rad od kuće i potpore koje idu u travnju

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović rekao je u HTV-ovom Dnevniku da je pokrenuta procedura prema izmjenama Zakona o radu koje će se ticati i rada od kuće, odnosno na izdvojenom mjestu rada.

Aladrović je rekao da nas je pandemija osvijestila o mogućnostima rada od kuće, odnosno na izdvojenom mjestu rada.

- Očekujemo da će ostati kao možda pozitivan efekt pandemije to da će više radnika raditi na izdvojenom mjestu rada i od kuće. U skladu s tim pokrenuli smo proceduru prema izmjenama Zakona o radu koji definira između ostalog i ove elemente. Očekujemo da ćemo ga realizirati tijekom sljedeće godine, ali već sada krećemo u formalne pretpostavke da izmijenimo Zakon o radu, rekao je.

- Očekujemo da ćemo i ovaj element Zakona o radu uskladiti s nekakvim najboljim europskim praksama i da će to činiti hrvatsko gospodarstvo konkurentnijim, rekao je ministar Aladrović.

Potpore za očuvanje radnih mjesta idu dalje i u travnju

Vlada je najavila da potpore za očuvanje radnih mjesta idu dalje i u travnju, čime se, kako je rekao Aladrović, ulazi u 14. mjesec potpora s preko 10 milijardi kuna direktnog utjecaja na gospodarstvo. Koliko dugo to još državni proračun može izdržati?

- Državni proračun ima svoje okvire i ograničenja i vrlo je sporno koliko to dugo može trajati, rekao je Aladrović.

- Bitno je naglasiti - koliko bude potrebno, toliko ćemo biti na raspolaganju, ali svi, i radnici i poslodavci, moraju biti svjesni fiskalnih ograničenja državnog proračuna, dodao je.


Izvor: hrt.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 29.03.2021.