‘Ako se otvore granice, Istra i Dalmacija mogle bi doživjeti turistički bum’

‘Ako se otvore granice, Istra i Dalmacija mogle bi doživjeti turistički bum’

Tržište luksuznih vila za najam posljednjih godina je nezaustavljivo raslo uslijed sve boljih turističkih sezona, piše tportal.hr. I početak 2020. obećavao je nastavak uzlaznog trenda, ali izbijanjem epidemije koronavirusa sve je stalo. 

Hoće li uspjeti preživjeti ovu godinu? Novinari tportala o tome su pričali s Danijelom Prebegom, vlasnikom i direktorom agencije Klick and Book. Prebeg iznajmljuje oko 200 vila većinom na području Istre

'Bilo je toliko puno rezervacija da sam očekivao rekordnu godinu. Već sam u prva dva mjeseca ostvario pola zarade od lani, a onda je izbila pandemija. Unazad dva mjeseca dobio sam samo dva upita, a inače ih bude na stotine.', rekao je za Prebeg.

Njegova klijentela uglavnom su imućni gosti iz Njemačke i Austrije. Za njih nije problem izdvojiti od 500 do čak 4000 eura tjedno za boravak u vili u unutrašnjosti Istre ili u okolici Dubrovnika.

Zahvaljujući dobrom ranom bukingu, sve njegove vile imaju rezervacije. Od toga je oko 30 posto dolazaka odgođeno za kasnije datume ili za iduću godinu.

'Sad svi čekamo službenu odluku da se otvore granice u Europi. Ako se to dogodi, ja ću napuniti vile. Tad neće biti problema, ali ako nam propadne i srpanj, čeka nas borba za opstanak', uvjeren je Prebeg.

'U nedavnoj anketi čak 75 posto Nijemaca reklo je kako želi putovati na odmor u inozemstvo. Od tog broja njih čak 65 posto želi doći u Hrvatsku. Istra, ali i Dalmacija, mogli bi imati bum ako se otvore granice.’, optimističan je Prebeg.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 15.05.2020. / tportal.hr