Ako planirate kupiti darove, požurite: Nove mjere za centre već do kraja tjedna

Ako planirate kupiti darove, požurite: Nove mjere za centre već do kraja tjedna

Do kraja tjedna trebala bi se uvesti nova pravila za trgovačke centre u kojima bi umjesto dosadašnjih četiri, za svakog kupca trebali osigurati 20 četvornih metara, doznaje Jutarnji list.

Posljednjih dana Nacionalni stožer davao je naznake da će se u trgovinama, koje su ostale praktički neokrznute, morati na neki način postrožiti mjere, osobito uoči blagdana i pojačanih gužvi zbog predblagdanske kupnje. Glavni državni epidemiolog Krunoslav Capak tako je najavio da bi se broj nužnih kvadrata po kupcu mogao povećati sa sadašnja četiri na deset, na što su reagirali iz Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca. Istaknuli su kako smatraju da nije dobro propisati jedinstveni broj potrebnih kvadrata po kupcu za sve trgovine, nego da bi ta brojka trebala ovisiti o veličini konkretnog dućana.

Portal doznaje kako će se brojati kupci koji ulaze u shopping centar. Kad se popuni 85 posto dopuštenog broja po kvadratima, centar će se zatvoriti, a drugi kupci će morati čekati ispred.

Dokument je navodno već u pripremi i uskoro će biti usvojen. Trgovine će biti podijeljene po kategorijama i veličini te će biti jasno propisano koliko kupaca mogu odjednom primiti.

Iz epidemioloških krugova pak može se čuti i kako se ozbiljno razmišlja o zatvaranju centara nakon što prođe predblagdanski shopping. Navodno se čeka što će učiniti Njemačka i druge zemlje.


Izvor: Jutarnji list

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 09.12.2020.