Znanstveno dokazano: plavuše zarađuju 7 posto više od drugih žena!

Studija objavljena u časopisu Economics Letters tvrdi kako plavuše zarađuju 7 posto više nego njihove kolegice bilo koje druge boje kose. Čak i kad same ne rade, plavuše se u pravilu udaju za muškarce koji zarađuju šest posto više nego muževi koje kod kuće čekaju supruge tamnije nijanse kose.

Razlika u plaćama plavuša i onih drugih izdržala je statističko testiranje i kada su se izbacile ostale varijable poput visine, težine ili stupnja obrazovanja.

Znanstvenu utemeljenost istraživanju daje činjenica kako je obavljeno pod nadzorom Sveučilišta australske države Queensland. U njemu je sudjelovalo čak 13 tisuća žena, a znanstvenici na kraju nisu došli do jasnog odgovora u čemu je tajna. Jedino što je sigurno jest da ni jedna druga boja kose ne daje takav podstrek bankovnom računu poput plave.

"Plavuše imaju bogatije muževe jer su zabavnije i otvorenije, a to privlači muškarce" - objasnila je Olga Uskova (na slici), predsjednica Međunarodnog udruženja plavuša .

"Također, na poslu smo bolje jer se u slučaju pogreške možemo izvući jednostavnom isprikom: Oprostite, znate, ja sam plavuša" - zaključila je Uskova.

Utorak, 06.04.2010.