Snažni potresi uzdrmali Zagreb, građani su na ulicama, štete ogromne, oštećena je i katedrala

Snažni potresi uzdrmali Zagreb, građani su na ulicama, štete ogromne, oštećena je i katedrala

Dva snažna potresa uzdrmala su Zagreb i sjeverozapad Hrvatske u nedjelju ujutro.

Prvo izrazito jako podrhtavanje zabilježeno je u 6.24. Magnituda je iznosila 5.5. Magnituda drugog bila je 5.0. Nakon njega slijedilo još nekoliko potresa.

Petnaestogodišnje dijete prva je žrtva potresa u Zagrebu, potvrđeno je Hini u nedjelju u Zavodu za Hitnu medicinu Grada Zagreba.

Novinari Jutarnjeg dobili su dojavu o urušavanju zgrade u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško ozlijeđeno dijete. Ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj Goran Roić u izjavi za televiziju N1 demantirao je Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba koji je ranije Hini potvrdio smrt 15-godišnjeg djeteta. Izjavio je da je djevojčica u vrlo kritičnom stanju te da joj se bore za život.

Na pojedinim lokacijama gromade su padale na parkirane automobile. Oštećenje je pretrpjela i Zagrebačka katedrala: vrh jednog od tornjeva se urušio. Prema informacijama čitatelja Jutarnjeg lista, došlo je do urušavanja lifta u neboderu u Ulici braće Domany.

Građanima su u stanovima padale police, razni predmeti, lusteri... U nekim dijelovima grada nestalo je struje i vode. Neposredno nakon prvog potresa diljem metropole mogle su se čuti sirene raznih interventnih službi.

Potres su, prema izvješćima čitatelja Jutarnjeg lista, osjetili i u većem dijelu sjeverne Hrvatske, Banovine i Podravine.

Iz MUP-a su putem službenog Twitter profila izdali upozorenje svim Zagrepčanima koji su izašli nakon potresa na ulice: - Udaljite se od građevina bez obzira jesu li oštećene ili ne. Udaljite se od električnih stupova ili kablova.

Građani su u strahu masovno izašli na ulice, na kojima su imali što vidjeti: odlomljene komade fasada, popadale crjepove, a ponegdje i potpuno urušene zidove.

FOTO: Čitatelji Jutarnjeg lista

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Nedjelja, 22.03.2020.