Savjeti za siguran odlazak u trgovinu za vrijeme epidemije

FOTO: ilustracija, a ne preporuka

Savjeti za siguran odlazak u trgovinu za vrijeme epidemije

Zaštitite sebe i druge!

Iako se ovih dana svima preporučuje ostati u kući koliko je to moguće te dom napuštati samo kada je to potrebno, odlazak u nabavu osnovnih potrepština ipak je neizbježan. Međutim, upravo su trgovine prepuno artikala koje su mnogi prije nas dotkanuli, potencijalno 'rizično' mjesto, stoga mnogima odlazak u njih nije nimalo ugodn iskustvo. No, portali roditelji.hr i story.hr donose savjete kojeg bismo se trebali držati kako bismo prilikom odlaska u kupovinu rizik zaraze sveli na minimum te pritom zaštitili sebe i druge. 

Pravilo broj jedan: obrišite košaru i kolica dezinfekcijskim maramicama. Neke trgovine imaju na ulazu dezinfekcijska sredstva, pa ako je to slučaj i s vašom, obvezno dezinficirajte ruke prije ulaska. 

Unutar trgovina, ne možete, nažalost, učiniti ništa kako biste izbjegli doticaj s proizvodima koje su dodirivali i drugi kupci.

Pravilo broj dva: Ključ vaše sigurnosti je, čim dođete kući, krenuti sa stvarima prema sudoperu. Naravno, prije toga operite ruke sapunom, izujte cipele i odnesite jaknu na balkon. Prema zdravstvenim stručnjacima, virus živi na kartonu 24 sata, u plastici tri dana, a u limenkama dva do tri dana. Imajte to na pameti, pa svaku limenku koju ste kupili, dobro operite vrućom vodom i sapunom. Ako je moguće, hranu u kartonskoj i plastičnoj ambalaži izdvojite negdje na jedan dan, primjerice u šupu ili neku drugu prostoriju u kojoj se ne boravi. Nakon što pospremite sve namirnice, obrišite sve površine, a posebno kuhinju, vodom i sapunom.

Još jedan savjet: ako nosite namirnice u plastičnoj vrećici za višekratnu upotrebu, nemojte je zaboraviti obrisati sapunom i vodom prije nego što je pohranite i ponovo upotrebljavate. Obične vrećice iz trgovine odmah bacite, a platnene operite na visokoj temperaturi.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 25.03.2020.