Samo su ih nazvali telefonom i rekli im da su višak - 70 radnika kompanije dobilo otkaze

Samo su ih nazvali telefonom i rekli im da su višak - 70 radnika kompanije dobilo otkaze

Radnici kažu da ih je oko 70 ostalo bez posla, kao i da su naslućivali da bi moglo doći do otkaza.

Radnici tekstilne tvrtke “Dubicotton” iz Kozarske Dubice, koja je u talijanskom vlasništvu i bavi se preradom pamuka, saznali su putem telefonskog razgovora da ostaju bez posla, točnije da su tehnološki višak, piše Biznisinfo.ba.

Sve se to dogodilo 31. srpnja, pred početak kolektivnog odmora, koji će trajati cijeli kolovoz, kazali su “Nezavisnim novinama” radnici ove firme, koja se jedina na ovim prostorima bavi preradom pamučnih i viskoznih vlakana.

Radnici kažu da ih je oko 70 ostalo bez posla, kao i da su naslućivali da bi moglo doći do otkaza, ali nisu ni sanjali da će ih biti toliko, kao i da će im preko telefona priopćiti tu odluku. Dodaju da su strahovali od ove situacije, jer je ovo od 2016. godine treće masovno otpuštanje radnika u ovoj firmi.

“Rekli su nam da je razlog našeg otpuštanja smanjen obim posla, koji je uzrokovala svjetska ekonomska kriza. Zvali su telefonom i priopćili radnicima ovu odluku. Među njima ima radnika koji su primljeni i na određeno i na neodređeno, a prema mojim saznanjima, 70 radnika je ostalo bez posla. Žao mi je što je do ovoga došlo, jer je plaća bila redovna, regularno smo bili prijavljeni, na to se ne mogu žaliti. Idemo svi 6. rujna po radne knjižice, i oni koji imaju pravo na otpremnine, idu po njih. Moramo se prijaviti na zavod za zapošljavanje, gdje ćemo na osnovu radnog staža saznati kolika nam nadoknada sljeduje”, priča ovaj radnik, koji ne krije ogorčenje zbog ove situacije.

Jedna od otpuštenih radnica kaže za “Nezavisne” da su joj učinili uslugu time što su joj dali otkaz, jer je, prema njenim riječima, trpjela psihološka maltretiranja...

Ostatak vijesti pročitajte na poslovni.hr

Utorak, 08.08.2023. / poslovni.hr