Ovo su razlozi zbog kojih je bolje da vi i vaš bračni partner ne idete u mirovinu u isto vrijeme

Ovo su razlozi zbog kojih je bolje da vi i vaš bračni partner ne idete u mirovinu u isto vrijeme

Vi i vaš bračni partner sigurno imate puno toga zajedničkog, ali i u mnogočemu se razlikujete. Zbog toga postoji mogućnost da imate različite vizije o mirovini, naglašavaju novinari portala mirovina.hr. Odgovori na pitanja kako, gdje i kada za vas i vašeg partnera mogu biti drugačiji.

Upitnik koji je provela agencija za financijsko planiranje “Fidelity Investments”, otkrio je da se 43% bračnih parova ne slaže oko pitanja s koliko godina će se umiroviti. Naravno, i razlika u godinama između supružnika igra ulogu. U Hrvatskoj je, trenutno, uobičajeno da muškarci odlaze u mirovinu stariji nego žene. Međutim, od 1. siječnja 2030. uvjeti će se izjednačiti.

Financijska situacija koja se mijenja s umirovljenjem često zahtijeva prilagodbu, a ponekad izaziva i financijski šok. Kontinuirani prihodi partnera koji je još u radnom odnosu mogu biti od koristi u procesu prilagodbe na manja primanja. Stalna primanja također omogućuju umirovljenom partneru da se i psihički prilagodi novoj fazi života te da se posveti nekom hobiju ili donese odluku o honorarnom poslu ukoliko to želi ili je primoran. 


Izvor: mirovina.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 23.03.2020.