Merkel: ‘Od Drugog svjetskog rata nismo imali većeg izazova’

Merkel: ‘Od Drugog svjetskog rata nismo imali većeg izazova’

Njemačka kancelarka Angela Merkel je u izvanrednom obraćanju ocijenila da se Njemačka uslijed epidemije Covida-19 suočava s najvećim izazovom od Drugog svjetskog rata i apelirala na građane da se pridržavaju uputa za sprječavanje širenja koronavirusa, piše telegram.hr.

“Od Drugog svjetskog rata nismo imali većeg izazova kod kojeg bi toliko toga ovisilo o našoj zajedničkoj solidarnosti”, rekla je Angela Merkel u izvanrednom televizijskom obraćanju građanima po prvi put u petnaestogodišnjoj kancelarkinoj karijeri.

Merkel je objasnila kako koronavirus “dramatično” mijenja život u Njemačkoj. “Situacija je ozbiljna i otvorena. Naša predodžba o normalnoj svakodnevici, javnom životu i socijalnom zajedništvu: sve je to stavljeno na kušnju kao nikada do sada”, rekla je Merkel.

Merkel je objasnila kako zatvaranje i dječjih igrališta, vrtića škola i dvorana za manifestacije “težak udarac” na život građana” ograničenja kakvih “nije bilo u povijesti Savezne Republike Njemačke”. Njemačka kancelarka je objasnila kako je sada najvažnije držati se mjera koje je donijela Savezna vlada.


Ostatak članka pročitajte na: telegram.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 19.03.2020.