'Ma nema tih novaca zbog kojih bih se ja vratio u Hrvatsku...'

FOTO: Ilustrativnog karaktera

'Ma nema tih novaca zbog kojih bih se ja vratio u Hrvatsku...'

S obzirom na to da je premijer Andrej Plenković najavio poticajne mjere s kojima planira potaknuti Hrvate da se vrate kućama, novinari 24sata su provjerili kako njihov sugovornik od prije dvije godine gleda na ovaj poziv.

- Da bih se vratio, trebali bi mi ponuditi posao s dva slobodna dana u tjednu, veću plaću s punom prijavom i osiguranu isplatu plaće u istom danu u mjesecu. Ne, neću se vratiti u Hrvatsku i žalosno je da u Njemačkoj imam veća prava kao radnik nego kao radnik u svojoj zemlji - kaže Domagoj Starčević (29). On već pet godina živi u Münchenu i ondje radi kao kuhar. I dalje preporučuje Hrvatima koji razmišljaju o selidbi da to učine.', poručuje novinarima 24sata.hr Domagoj Starčević.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović kaže kako od početka godine imamo nove mjere zapošljavanja. Nije objasnio kako namjerava stimulirati povratak iseljenih Hrvata.

Na popisu iseljenih Hrvata sve je više imena

U Imotskom postoji zid s imenima Hrvata koji su napustili zemlju. Prema zadnjim podacima u pet godina, iz Hrvatske se iselilo 189.000 ljudi. Iseljavanje nije prestalo. Imena na zidu sve je više.


Ostatak članka pročitajte na: 24sata.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 10.03.2020.