Idete na razgovor za posao? Stavite naočale!

Idete na razgovor za posao? Stavite naočale!

Zaboravite finu košulju i čvrst stisak ruke. Ako želite ostaviti dobar dojam na potencijalnog poslodavca - stavite naočale. Istraživanje je pokazalo da su veći izgledi da ćete ostaviti dobar dojam na sugovornika ako imate naočale.

Trećina odraslih osobe s naočalama doživljava profesionalnijima, a za čak 43 posto doimaju se i inteligentnijima, piše britanski Daily Mail.

Oko 40 posto ispitanih, u studiji britanskog College of Optometrists, i samo bi razmotrilo ideju da stave naočale ako bi to uvećalo izglede da dobiju posao. Njih šest posto smatra da nošenje naočala čini osobu modernijom, a devet posto misli da naočale pridonose privlačnosti.

Profesor psihologije Cary Cooper s Lancaster univerziteta smatra da ne iznenađuju nalazi prema kojima poslodavci žele inteligentne zaposlenike, ali i da je ideja prema kojoj inteligentni ljudi nose naočale samo jedan stari stereotip.

- U stvarnosti, naočale su slab indikator nečije inteligencije zato što za loš vid može postojati niz razloga. Osim toga, mnogi biraju leće - kaže Cary Cooper.

- Moguće je jedino da nekim ljudima nošenje naočala daje više samopouzdanja pa zbog toga ostave bolji dojam na razgovoru za posao.

vecernji.hr

Utorak, 04.01.2011.