Groteskna lutka pokazuje kako će uredski radnici izgledati za 20 godina

Groteskna lutka pokazuje kako će uredski radnici izgledati za 20 godina

Znanstvenici su stvorili Emmu - lutku 'veću od života', jadnu i odbačenu, s grbom na leđima, natečenim udovima i strašnim varikoznim venama.

Nakon nekoliko desetljeća sjedenja za ergonomski neprikladnim stolom, stručnjaci upozoravaju da biste mogli izgledati baš poput nje...

Tvrtka za uredsku opremu Fellowes naručila je istraživanje u kojem su bihevioralni futurist William Higham i tim stručnjaka iz ergonomije, očuvanja zdravlja na radu i "profesionalnog blagostanja" ispitali učinke uredskih radnih mjesta na zdravlje zaposlenika.

Emma

Nakon više od 3000 intervjua sa zaposlenicima iz Velike Britanije, Francuske i Njemačke o zdravstvenim problemima, izvješće nazvano The Work Colleague Of The Future savjetuje da se poduzmu hitne promjene na radnim mjestima kako bi se spriječilo da ljudi postanu poput jadne stare Emme.

Emma je razvijena nakon što su se istraživači udružili sa stručnjacima za model Helix 3D Ltd, tražeći način da vizualno ilustriraju potencijalno štetan utjecaj uredskog života na ljude.

Emma

Kako je izvijestio MailOnline, Higham je rekao: "Izvještaj 'Work Colleague of the Future' pokazuje da poslodavci i radnici doista trebaju sada djelovati i rješavati problem lošeg zdravlja na radnom mjestu. Ako ne učinimo radikalne promjene u našem radnom životu, kao što su više kretanje, obraćanje držanju za stolovima, redovite pauze za šetnju ili razmatranje poboljšanja postavki radne stanice, naši će uredi postati vrlo bolesni. Kao rezultat, u budućnosti bi radnici mogli pretrpjeti zdravstvene probleme jednako teške kao oni za koje smo mislili da smo ih ostavili u industrijskoj revoluciji."

Emmino je stanje nusproizvod svakodnevnog uredskog načina života: leđa su joj savijena od sjedenja satima za radnim stolom, dobila je varikozne vene zbog lošeg protoka krvi, želudac koji trbuh stalno sjedi, suha i crvene oči od čitavog dana zureći u ekran računala.

Više od 90% ispitanih izjavilo je da su zabrinuti što previše vremena provode sjedeći za svojim stolom, a 98% ih je izrazilo bojazan da će to dovesti do budućih zdravstvenih problema.

U Velikoj Britaniji 90% ispitanika izvijestilo je o zdravstvenim problemima koji utječu na njihovu produktivnost, dok je gotovo polovica patila od naprezanja očiju, bolnih leđa i glavobolje uzrokovanih radnim prostorom.

Dani bolovanja povezani s ozljedom na radu navodno koštaju britansko gospodarstvo 77 milijardi funti svake godine, a sedam od 10 radnika navodno je uzimalo lijekove kako bi se borilo sa svojim problemima, psihičkim i fizičkim.

VIDEO:

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 04.05.2021. / unilad.co.uk