Forbes poručuje: Bezos i Zuckerberg, gdje ste?

Forbes poručuje: Bezos i Zuckerberg, gdje ste?

Život u ratno doba... U to se pretvorila pandemija koronavirusa. Svi su u stanju pripravnosti u javnom i privatnom sektoru. Vrijeme je da se javno dobro stavi iznad privatnih, pojedinačnih interesa. Ali gdje se u svemu ovome nalazi najbogatiji čovjek svijeta, Jeff Bezos, pita se Peter Csathy u svome komentaru za Forbes, kojeg prenosi index.hr.

Bill Gates pomaže, gdje je Bezos?

Zašto Bezos ne iskoristi barem djelić svojih beskrajnih osobnih resursa od 100 milijardi dolara kako bi ubrzao izgradnju centara za testiranje i povećao broj testova u njima? Bill Gates čini upravo to. Zaklada Billa i Melinde Gates sada surađuje s lokalnim vlastima na pružanju kućnih testova na koronavirus stanovnicima šireg područja Seattlea. Ako Bezos može obećati isporuku istog dana za većinu proizvoda koje Amazon prodaje i može upravljati golemim skladištima širom zemlje, zašto ne može pristupiti pandemiji s barem istom hitnosti kao u svojoj trgovini tijekom ovih nezabilježenih vremena?

Csathy se nadalje pita zašto Bezos barem nije istupio kao javna osoba i odlučno se suprotstavio pandemiji.

Svaka Amazonova kutija, koje tijekom ovih mučnih dana vjerojatno još više stižu u naše domove, može poslužiti kao platforma za komunikaciju i edukaciju u ovo doba koronavirusa.

Naravno, Amazon sada nudi dva tjedna ograničeno plaćenog bolovanja. Ali samo za one koji su bili pozitivni na testu za Covid-19 ili su stavljeni u karantenu. A što je s ostalim Amazonovim radnicima? 

A gdje je Mark Zuckerberg iz Facebooka, nastavlja Forbesov komentator, momak težak više od 70 milijardi dolara, koji je zasigurno također sjajno profitirao od velikodušnosti društva.

Bezos i Zuckerberg, ovo nije pitanje pravne dužnosti. Nije čak ni pitanje društvene obaveze. To je jednostavno ispravna stvar. Ovo je vaša šansa da poslužite kao uzori. Motivatori. Pravi lideri akcije, promjene i uzvišenosti. A ne samo kao lideri industrije. 


Ostatak članka pročitajte na: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 17.03.2020.