Djeca crtaju Word na informatici: 'Ovo je za sjesti i plakati'

Djeca crtaju Word na informatici: 'Ovo je za sjesti i plakati'

Nikoleta Milašević-Dobrača na Facebooku je podijelila fotografiju koja prikazuje kakvu je zadaću dobilo njeno dijete iz predmeta informatika te je uz to napisala koliko ju je sve to razočaralo.

"Sedmi razred javne osnovne škole. Predmet: informatika. Zadaća: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za sjesti i plakati. A djeca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet robotika. Moje dijete crta Word. Kakvo samo us*ano elitističko društvo smo postali. Šta radite vi tamo što pravite plan i program? A i vi u Vijeću roditelja?" piše žena na Facebooku.

Svemu tome ne pomaže ni činjenica da je u nastavnom planu i programu za sedmi razred knjiga iz fizike koja nije u distribuciji već pet godina, kaže za Klix Milašević-Dobrača.

"Moli, traži i onda kopiraj. Vijeće roditelja KS je inertno kao i naše bh. društvo. Svi se ponašaju kao i naši političari, zasjeli u fotelje, upoznali se sa direktorima škola i donosiocima odluka kao da ih više nije briga za težinu ruksaka i zaostali nastavni program", kazala je.

Foto Facebook:
Foto by Facebook

Ovu i slične vijesti pronađite na portalu index.hr

Petak, 13.09.2019. / index.hr