Čak 15 godina uredno dobivali plaću, a nisu se pojavljivali na poslu

FOTO: Ilustracija

Čak 15 godina uredno dobivali plaću, a nisu se pojavljivali na poslu

Dvojica zaposlenika lokalnih vlasti u andaluzijskome gradu Jerezu de la Fronteri otpuštena su pošto je ustanovljeno da punih petnaest godina nisu dolazili na posao, piše dnevni list Independent.

Zanimljivo je da su vozač i vrtlar svih 15 godina uredno primali plaću, a pogreška je otkrivena kada je slučajno ustanovljeno da se ondje nisu pojavili toliko dugo.

No daljnje istraživanje pokazalo je da se razdoblje njihova nedolaska na posao proteže dublje u prošlost i da se "zaposlenici" na poslu nisu pojavili punih petnaest godina.

U međuvremenu se oglasila Udruga sindikata, čiji su članovi vrtlar i vozač, koja u priopćenju navodi da su radnici jednostavno iskoristili nagomilane prekovremene sate koji su pretvoreni u slobodne dane te da je sve potpuno zakonito.

Usto sindikat dopušta razmjenu slobodnih dana među radnicima te navodi da su dvojica zaposlenika iskoristila i slobodne dane svojih kolega.

No Gradsko vijeće u priopćenju objašnjava da želi ukinuti nepravedno stečene navike radnika jer nanose veliku štetu samome vijeću, ali i oštećenoj gradskoj blagajni.

Predstavnik Udruge sindikata odbacuje optužbe Gradskog vijeća i kaže da će na sudu osporavati odluku o otkazu radnicima.

Andaluzija je očito raj za ovakve 'makinacije' jer su istražitelji prošle godine ustanovili da se šezdesetdevetogodišnji Joaquin Garcia nije pojavio na poslu punih šest godina. Njegov dugogodišnji izostanak s posla zamijećen je tek nakon što se nije pojavio na uručenju jubilarne nagrade.

Sud u Cadizu kaznio ga je novčanom globom u iznosu od 27.000 eura.

Vijest je preuzeta sa portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 03.02.2021.