'U samo dva dana preokrenuli smo poslovanje i sačuvali sva radna mjesta'

'U samo dva dana preokrenuli smo poslovanje i sačuvali sva radna mjesta'

Krešimir Bokunić vlasnik je i direktor poduzeća Tehnotrade u Brdovcu kraj Zagreba s tekstilnim pogonom u Dugoj Resi

Od 1991. godine se bavi tekstilom, a specijalizirani su za proizvodnju suvenira, dječjih odjevnih predmeta te ženskih ljetnih haljina. Zapošljava 16 djelatnica koji izrade oko 600 raznih vrsta proizvoda dizajniranih za turizam i opskrbljuju 150 prodajnih mjesta diljem Jadrana te u kontinentalnom dijelu sve što ima veze s turizmom.

Isključivo su vezani uz turističku sezonu te su i za ovu imali napunjeno skladište robom vrijednom oko 100.000 eura. Evo kako je počela sezona za Bokunića i njegove radnice:

- Dogodio se šok na tržišu kakav se nije dogodio ni u ratu. Strah, neizvjesnost, katastrofalna situacija. Nekoliko dana telefon mi nije prestajao zvoniti, jedna loša vijest za drugom. Otkazane su mi sve narudžbe.

Prošle godine smo već u ožujku imali promet od 300.000 kuna, ove godine u tom mjesecu ni lipe. Došlo mi je da sjednem i plačem, jer nisam znao što drugo napraviti, govori Bokunić za novac.hr.

No, nijedna njegova radnica nije dobila otkaz, iskoristio je Vladine mjere, a opstanak na tržištu traži kroz nove proizvode. Krojačice i šivačice koje su donedavno pravile šarene ljetne haljinice, pa maskice u jeku koronakrize danas su potpuno fokusirane na izradu medicinskih odjevnih predmeta, te kirurških i farmaceutskih odijela šivanih po mjeri pod brendom TexMed.

Usprkos državnim mjerama, ne bi mogao preživjeti koronakrizu da nije imao vlastite zalihe kapitala od prijašnjih godina. Procjenjuje da će ga po tom pitanju koronavirus i kriza koju sa sobom nosi vratiti barem 10 godina unatrag.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 15.09.2020. / novac.jutarnji.hr