U Njemačkoj postigao sve što je bilo moguće, sad otvara pogon u Hrvatskoj i zapošljava 100 ljudi

Foto: Croq (CC BY-SA 3.0)

U Njemačkoj postigao sve što je bilo moguće, sad otvara pogon u Hrvatskoj i zapošljava 100 ljudi

Kristijan Krezić, direktor i osnivač tvrtke Greenbird Medical, koja uskoro kreće u proizvodnju vitamina, minerala i dodataka hrani na prirodnoj osnovi

Sve je počelo kada se okretni i energični biznismen Kristijan Krezić (41) u Njemačkoj počeo baviti body buildingom. Nabavljao je dodatke prehrani, kvalitetne životinjske proteine, i već nakon nekoliko tjedana primijetio je promjene u tijelu.

To ga je toliko zaintrigiralo da se bacio na proučavanje dodataka hrani, vitamina, minerala, proteina, antioksidanasa. U razgovoru s brojnim znanstvenicima, stručnjacima, farmaceutima i liječnicima otkrio mu se fascinantan svijet koji mu je, kaže, doslovce promijenio pogled na život i poslovnu filozofiju.

Iz toga se na koncu izrodila švicarska i hrvatska tvrtka Greenbird Medical te budući pogon u poslovnoj zoni u Koprivnici iz kojeg će već u proljeće iduće godine na tržište izaći prvi dodaci hrani, vitamini i minerali, ali na potpuno prirodnoj osnovi, iz ekološki uzgojenih biljaka. Zaposlit će 100-tinjak ljudi. Dosad je u Hrvatsku investirao 12 milijuna eura, a cijeli višegodišnji ciklus težak je čak 200 milijuna eura.

S kapitalom, kaže Krezić, nije problem jer ovog časa ima otvorene ponude više stranih banaka i fondova koji žele uložiti u njegove projekte, a teške su između 500 i 900 milijuna eura.

"U prirodi poslovnog čovjeka je da traži nove izazove, u Njemačkoj sam postigao sve što je bilo moguće postići. Želio sam svoje najveće i najzahtjevnije projekte, Greenbird Medical i Copyright Codes, ostvariti u Hrvatskoj. Što se više uspješnih Hrvatica i Hrvata iz dijaspore vrati u domovinu, Hrvatska će se snažnije i zdravije razvijati", kaže Krezić.

Članak u cijelosti pročitajte na poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 21.09.2020. / www.poslovni.hr