Razočaravajuće brojke na otocima s obzirom na otvaranje sezone

Razočaravajuće brojke na otocima s obzirom na otvaranje sezone

Državni zavod za statistiku dostavio je raspoložive podatke o broju novoregistriranih poslovnih subjekata na razini osam otoka u razdoblju od siječnja do travnja 2020. godine

Prema dostupnim informacijama, očito je da je kriza uzrokovana koronavirusom naštetila gospodarstvu do te mjere da je broj novih poduzetnika na nekim otocima ostao na nuli(!), piše Glas otoka.

Naime, prema podacima Državnoga zavoda za statistiku, na Rabu i Pagu u razdoblju od siječnja do travnja 2020. nije bilo novoosnovanih poslovnih subjekata.

S druge strane, prema broju novih poslovnih subjekata prednjače Krk i Cres, dok se Lošinj i otoci Dalmacije nalaze, reklo bi se, na sredini tablice.

Ovim poražavajućim brojkama kumovalo je i povlačenje potpora Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. Naime, privremeno se obustavio dio programa mjera aktivne politike zapošljavanja kako bi se ta sredstva usmjerila za provedba mjera potpore za očuvanje radnih mjesta.

Članak u cijelosti pročitajte na: Glas otoka

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 02.06.2020. / Glas otoka