Promjena mentalnog sklopa u 8 koraka

Promjena mentalnog sklopa u 8 koraka

Promjena pristupa bilo kojem segmentu života može u konačnici donijeti uspjeh, što se odnosi i na samo poduzetništvo. Jer, ako stignete od neke granice i ne mijenjate način na koji funkcionirate, nikad je nećete prijeći.

U nastavku pročitajte osam načina kako promijeniti pristup, odnosno mentalni sklop, i povećati šanse za uspjeh na poslovnom planu.

1. Živite s namjerom
Što god radili, na kraju se zapitajte pomaže li vam to izgraditi život koji želite živjeti. Budite iskreni prema sebi i okrenite se onome što vas ispunjava. Nema smisla "gurati" jedno te isto jer mislite da to tako mora biti, a istovremeno završiti nesretni.

2. Posjedujte svoju moć
Budite svjesni svojih mana, ali i vrlina. No, ono što osobi daje moć jest strast. Otkrijte što vas potiče i krenite u to jer energija koju ćete dati, bit će vaša najveća moć.

3. Kvaliteta ispred kvantitete
Kratkoročno je možda obrnuto, ali dugoročno je bolje koncentrirati se na kvalitetu prije kvantitete. Jer, ako se inzistira na kvaliteti, sve što činite bit će u konačnici bolje.

4. Odajte priznanje drugima i nemojte biti okrenuti samo sebi
Ako ste dio neke organizacije i uz to na njenom čelu, bitno je ne misliti samo na sebe već se okrenuti onima koji vam donose uspjeh. Porazgovarajte s ljudima, odajte im priznanje za uspjehe i budite osoba kojoj će se uvijek rado okrenuti. Uostalom, tako se i poboljšava odanost zaposlenih.

5. Budite svjesni koliko vrijedite
Nemojte se precijeniti, ali i ni podcijeniti. Oslanjajte se na svoje sposobnosti i znanje u svakom trenutku pa time samom sebi dajte samopouzdanje, ali i svima oko sebe dajte do znanja što možete.

6. Mislite i djelujte "veliko"
Ako su vam ciljevi mali ili jednostavni, takva će vam u konačnici biti i zadovoljština. Ako pak mislite velike, na dobrom ste putu. Jer, ako pucate prema mjesecu, bit ćete među zvijezdama čak i ako promašite.

7. Neuspjeh doživite kao pouku
Na greškama se uči. To vam mora biti mentalni sklop. Kad nešto ne uspijete, analizirajte i sljedeći put napravite drugačije, približite se cilju.

8. Fokusirajte se na svoje "zašto"
Ukoliko imate odgovore na zašto nešto radite, zašto je to što radite dobro i zašto biste trebali nastaviti s time što radite, tad ste na dobrom putu. Ako nemate odgovore, tad morate pronaći nešto na što ćete imati i ne gubiti vrijeme uzalud.

Članak je prenesen s portala ICT Business.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 01.02.2021. / www.ictbusiness.info