Nova poslovna akvizicija ‘kralja WC papira’: Jedini hercegovački milijarder kupio austrijsku tvrtku

Foto:Screenshot / https://www.youtube.com/watch?v=8L4C_4d2w8c&t=19s

Nova poslovna akvizicija ‘kralja WC papira’: Jedini hercegovački milijarder kupio austrijsku tvrtku

Bosanskohercegovački poduzetnik i vlasnik tvornice toaletnog papira i higijenskih potrepština Violeta Petar Ćorluka kupio je austrijsku firmu s više od sto godina dugom tradicijom u proizvodnji medenjaka, te sada proizvodnju seli u Hercegovinu.

Riječ je tvrtki Schmid Maissau, koja je poznata po izradi medenjaka na najvišoj razini. Inače, Petar Ćorluka je prošle godine preuzeo i tvornicu Lasta iz Čapljine, a ponudu će sada proširiti i na polje austrijskih medenjaka.

“Iskustva i načine proizvodnje iz Austrije u Lastu prenijet će tehnolog koji godinama radi i proizvodi poznate medenjake. Na osnovu iskustva i istraživanja potreba tržišta Lasta će raditi na novoj vrsti keksa, kako bismo zadovoljili s proizvodom i izvozili medenjake na zapadno tržište”, naveli su iz Laste.

Nova je to poslovna akvizicija spretnog poduzetnika koji je proteklih godina sve jače počeo ulaziti i u turističku branšu. Potvrdio je to još ranije kupnjom makarskog hotela Hrvatska i kampa Urania u Baškoj Vodi te makarskog hotela Mirjan čiji je vlasnik od travnja 2022. i čijim je poslovanjem vrlo zadovoljan.

U rujnu je kao novi projekt ambicioznog Gruđanina predstavljeno turističko naselje na području Biloševca. Sarajevski Dnevni avaz objavio je u siječnju da je Petar Ćorluka “trenutačno najbogatija osoba u Hercegovini, i treća najbogatija u BiH”.

Ostatak vijesti pročitajte na Poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 03.02.2023. / Poslovni dnevnik