Hrvatska inovacija osvojila zlato za najbolji proizvod protiv korone

Foto: Kristalna ideja, web

Hrvatska inovacija osvojila zlato za najbolji proizvod protiv korone

Ideja je nastala temeljem istraživanja tržišta dostupnih filtera

Inovacija hrvatske tvrtke “Kristalna ideja” – uređaj za filtraciju zraka u prostorijama iTherapy – nagrađena je zlatnom medaljom na međunarodnom natjecanju “Inventions VS Corona” u konkurenciji 202 proizvoda iz 35 zemalja, priopćeno je iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Radi se o hrvatskom patentu koji u zraku unutar zatvorenih prostora deaktivira bioaerosole, bakterije i viruse te sprječava njihovo širenje. Istovremeno obogaćuje zrak negativnim ionima i antioksidansima, objašnjavaju iz Komre.

Natjecanje je organizirala Međunarodna federacija udruženja izumitelja i izuma (IFIA), krovna svjetska udruga inovatora osnovana 1968. godine, a uređaj je dostupan na tržištu od 2016. godine.

Direktorica tvrtke “Kristalna ideja”, ujedno i članice Zajednice za inventivni rad HGK, Inga Kovačić Sindik istaknula je tim povodom da im je motivacija za razvoj tog proizvoda bila zdravstvena i ekološka.

“Naime, uz neku opću dobrobit pojedinca, moramo biti svjesni klimatskih proizvoda i sve veće razine zagađenja zraka koja pak utječe na naše svakodnevno psihofizičko stanje,“ naglasila je Kovačić Sindik.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 13.07.2020. / www.poslovni.hr