Želite započeti promjenu karijere? Prihvatite se kakvi jeste i nemojte od toga bježati

Želite započeti promjenu karijere? Prihvatite se kakvi jeste i nemojte od toga bježati

Započeti promjenu karijere nije nimalo lako, a znaju to svi koji su se okušali u takvoj avanturi. Jer, sigurnosti onoga što osoba zna teško se itko može odreći, ali ponekad je potrebno i kako bismo pomogli onima koji pokušavaju učiniti baš to, dajemo kroz ostatak teksta nekoliko vrijednih savjeta.

Naime, financijska sigurnost, znanje, iskustvo, kontakti... samo su djelić onoga što osoba ima u karijeri. Neki imaju sve to, nekima nešto nedostaje, ali svi koji žele promijeniti karijere imaju nešto zajedničko - nisu zadovoljni i sretni postojećom. Zato, treba se prepustiti, no, uz neke preduvjete.

1. Pronađite što želite

Promijeniti život naglavačke nije jednostavno ni lako, zato treba biti potpuno spreman na tako nešto. Iz tog je razloga najvažnije biti svjestan onoga što želite, imati viziju kako to želite te biti potpuno sigurni da ćete biti zadovoljni novom karijerom. Naravno, kasnije vas može razočarati, ali kad jednom izvedete promjenu, kasnije je lakše. Također, prihvatite svoje profesionalne mane i prigrlite ih, te slabosti su ono na čemu trebate raditi kako biste bili potpunija osoba za ono što slijedi.

2. Prihvatite se

Nastavno na posljednju stavku prethodne točke, prihvatite se kakvi jeste i nemojte od toga bježati. Ako mijenjate karijeru, ne smijete lagati sebe ni ljude oko sebe, tako nešto iznimno je važno za "čisti start". Kad to učinite, jasnije ćete znati što dalje učiniti i kako se nositi s preprekama.

3. Prednost

Kad ste svjesni svojih slabosti, imate prednost pred onima koji to nisu učinili, vjerovali ili ne. Na to dodajte kvalitete kojih ste svjesni i potpuna ste osoba, spremna za iskorak. Zvuči kao floskula, ali zamislite se... Ako vam je komunikativnost problem i poradite na tome, a otprije ste poznati kao osoba koja zna riješiti razne probleme, samo vam je nebo granica.

Članak je prenesen s portala ICTBusiness.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 12.08.2020.