Zaštita od koronavirusa na radnom mjestu - nije dovoljna ako je ne prakticiraju svi

Zaštita od koronavirusa na radnom mjestu - nije dovoljna ako je ne prakticiraju svi

Zbog pandemije koronavirusa poslodavci su prisiljeni strože kontrolirati sigurnosne mjere na poslu i koliko ih se zaposlenici pridržavaju, no problem nastaje u trenutku kada treba voditi računa o drugim ljudima

O sigurnosti zaposlenika dosad su se uglavnom morale brinuti proizvodne tvrtke, a trener i konzultant Romeo Jerčić tvrdi da se pojavom korone to počinje odnositi na svaku tvrtku.

"Evo, s kolegom sam pričao prije nekoliko dana, u Sloveniji su zatvorili proizvodnu liniju jer su im došli rođaci iz Bosne. Jedan od zaposlenika se razbolio, on je otišao u izolaciju, došla im je inspekcija i zatvorila im pogon na 14 dana", započinje priču o sigurnosti na radu.

Nakon zatvaranja cijele ekonomije i kidanja lanaca dobave, zatvaranje nekog pogona na dodatna dva tjedna nosi goleme troškove koje mnoge tvrtke ne bi preživjele. Stoga se nova priča o sigurnosti više ne svodi samo na ispunjavanje dokumenata, već postaje odgovornost svakog pojedinca.

"Najniži oblik sigurnosti bio bi da vi osobno napravite nešto, da vežete pojas ili idete dezinficirati ruke ako vas netko gleda ili vam to naredi. Drugi nivo bio bi da netko to nadgleda, a treći nivo je da vi stvarno osobno koristite i prihvatite mjere i ovladate njima. Međutim, bez obzira na to što vi to radite, u ovoj situaciji ako to ne radi vaš kolega, onda to i dalje nije dovoljno“, objasnio je Jerčić.

Dok traju rasprave na društvenim mrežama o tome čije su brojke točne i trebamo li stvarno živjeti pod staklenim zvonom, htjeli ili ne, morat ćemo mijenjati navike u poslovnoj okolini i brinuti se o zdravlju drugih.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala dnevnik.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 11.08.2020. / dnevnik.hr