Većina zaposlenih očekuje rad od doma postati normalna stvar u budućnosti

Većina zaposlenih očekuje rad od doma postati normalna stvar u budućnosti

Trećina ispitanih bi voljela stalno raditi na daljinu

Istraživanje koje je proveo Zoom/Survey Monkey pokazalo je da 65 posto zaposlenih na daljinu preferira “hibridni model” rada, što znači da bi u budućnosti željeli dio radnog tjedna provesti u domovima, a dio na radnim mjestima.

Ujedno, trećina bi željela većinu ili svo vrijeme provesti na radnim mjestima, a trećina bi voljela stalno raditi na daljinu. Iako se još uvijek ne zna hoće li svima želje biti adekvatno uslišane, 72 posto ispitanih vjeruje da će dok god traje pandemija koronavirusa njihovi poslodavci uvesti nešto opušteniji pristup po pitanju dolazaka na posao i rada na daljinu.

Kako se čini po rezultatima istraživanja, rad na daljinu češći je izbor kod mlađe generacije koja zagovara fleksibilnost, određenu slobodu i pomicanje granica koje su stvorene u situaciji kad se podrazumijeva fizičko prisustvo. Smatraju da se radom na daljinu štedi vrijeme putovanja na posao, a samim time i novac koji bi se pritom trošio. I ne samo to, pomaže onima koji žive predaleko da rade ono što možda fizički nikako ne bi mogli baš zbog činjenice da žive predaleko.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala ICTBusiness.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 26.03.2021. / www.ictbusiness.info