Vaš poslodavac Vas želi zadržati? Tu su 4 stvari koje bi mogle pomoći pri tome

Vaš poslodavac Vas želi zadržati? Tu su 4 stvari koje bi mogle pomoći pri tome

Menadžeri moraju imati osnove razumijevanja ljudskog ponašanja. Znanost je već otkrila da su pozitivne emocije korijen ljudske motivacije. Menadžeri moraju steći znanje o tome što ljude motivira i inspirira da posao obavljaju na visokoj razini.

1. Zaposlenici se trebaju osjećati sigurno

mocionalno inteligenti vođe će kroz ohrabrivanje, zahvale i pozitivnu afirmaciju utjecati na povećanje samopouzdanja svojih zaposlenika. Pokazat će zanimanje za njihove ciljeve i interese te im dati osjećaj sigurnosti. 

2. Zaposlenici trebaju komplimente

Pohvale su, naime, snažan motivator kojim se postiže predanost zaposlenika. U Gallupovom istraživanju otkriveno je kako zaposlenici koji redovito dobivaju komplimente imaju veću razinu produktivnosti, dobivaju veću ocjenu lojalnosti i zadovoljstva od kupaca te je veća vjerojatnost da će ostati u tvrtki.

3. Zaposlenici se trebaju osjećati shvaćeno

Kada menadžer ne traži mišljenje svog tima tada se počinje narušavati povjerenje. Najbolji lideri slušaju svoje ljude – njihove snove, ciljeve i želje – čineći tako da se osjećaju cijenjenima i shvaćenima.

4. Zaposlenici se žele osjećati cijenjenim

Dobri lideri pokazuju zanimanje za posao i karijeru svojih zaposlenika te stvaraju mogućnosti učenja i razvoja za svoje ljude. 


Ostatak članka pročitajte na: poslovniplus.com

Srijeda, 03.04.2019.