Šest 10-minutnih savjeta za vlastito poboljšanje u novoj godini

Šest 10-minutnih savjeta za vlastito poboljšanje u novoj godini

Kako se bliži Nova godina, tako kreću planovi za osobno poboljšanje, što je standard koji se kod mnogih izjalovi, ali postoji način kako ostvariti planove, ako ih se drži na nekoj realnoj i jednostavnoj razini.

Naime, većina novogodišnjih planova propada jer su prekompleksni pa samim time teško mogu biti ispunjeni.

Pročitajte šest jednostavnih savjeta kako napraviti konkretne pomake i na taj način isplanirati novog sebe u novoj godini. A svaki od vas traži svega deset minuta.

1. Potrošite deset minuta na planiranje

Većina nas troši previše vremena na sve što se događa oko nas, što prvenstveno podrazumijeva zadatke koje treba ispuniti i koje želimo ispuniti. Kad nađete vremena, iskoristite deset minuta pa isplanirajte dan ili tjedan. Učinite to navikom i pdržavajte se toga. Planovi se mogu ticati pospremanja kuće, odlaska u trgovinu i sličnih sitnica, ali ispunite ih kako ste zacrtali. Kad vam to uđe u naviku, polako će planovi postajati veći i lakši za ispuniti.

2. Fokus eksperiment

U ovom ubrzanom vremenu koncentracija nam "luta" na sve strane i vrlo je teško fokusirati se na određenu stavku. Stoga, uzmite deset minuta i fokusirajte se na nešto konkretno, ali samo na to, jednu jedinu stvar, ma kako banalna bila. I ne dopustite da vas išta pritom omete.

3. Pošaljite si pismo

Napišite što želite u određenom vremenu postići pa spremite to u kuvertu. Otvorite za 30, 90, 180 ili 360 dana. Potom pročitajte i zaključite što se postigli.

4. Izaberite nešto što niste dovršili pa uložite u to deset minuta

To može biti knjiga, film, serija ili projekt na poslu koji je "zapeo". Potrošite deset minuta na njega i vidjet ćete da to nije teško, a možda postignete više no što ste se nadali.

5. Počistite mjesto na kojem često obitavate

Uzmite si deset minuta pa počistite stvari oko sebe, uredite to gdje boravite. Poprilično je korisno za mentalno zdravlje.

6. Planirajte nešto zabavno ili godišnji odmor

Uz svega deset minuta opustite se na način da osmislite nešto ugodno za sebe, time ćete skrenuti misli u pozitivnom smjeru i osloboditi se stresa koji možda imate.

Članak je prenesen s portala poslovni.hr

Ponedjeljak, 16.12.2019. / www.ictbusiness.info