Savjeti za tajno ljubakanje na poslu

Savjeti

Ne mijenjajte rutinu

Najbolji način da održite svoju uredsku romansu u tajnosti i napravite obrambeni bedem oko nje je da zadržite svoju dnevnu rutinu. Neka sve ostane po starome. Kolege će primijetiti ako promijenite svoju uobičajenu shemu, osobito ako su tipovi skloni tračevima. Znači, nema ručkova s novim partnerom - osobito ako nikad prije niste viđani u istom društvu. Međutim, to također znači da nećete namjerno izbjegavati susrete - i to će uredskim 'špijama' reći da nešto skrivate.

Dakle, držite se svog dnevnog rasporeda, idite na ručak kao i prije, dolazite i odlazite s posla u isto vrijeme i sve ostalo. Ako već ne možete izdržati jedno bez drugog, možete s vremena na vrijeme isplanirati brze susrete u WC-u, ali budite oprezni, jer i zidovi imaju uši.

Zadržite sve za sebe
Sigurno imate nekoliko bliskih prijatelja na poslu s kojima želite podijeliti svoje oduševljenje novom vezom. Ne činite to! Ovo je jedno od osnovnih pravila ako se želite tajno ljubakati na poslu. Najgluplje bi bilo da odvučete svog frenda u ured i sve mu ispričate, uz napomenu da je to samo za njegove uši. On će se zakleti na majku i sestru, a tjedan dana poslije tip iz računovodstva, kojeg i ne poznajete, namignut će vam i uputiti podmukao osmijeh s porukom: 'Sve znam. A jesi faca...'

Ako već ne možete šutjeti, povjerite se prijateljima ili rođaku koji ne radi u vašoj kompaniji, ali prije toga morate biti sto posto sigurni da nema nikakve veze s nekim iz vašeg ureda. Ako odigrate pametno, nitko neće pogoditi da sekunde do kraja radnog vremena brojite samo zbog toga jer želite što više vremena provesti sa svojom ljubljenom ili ljubljenim.

Ništa ne stavljajte na papir
Postoje brojni načini kako možete držati svoju uredsku romansu u tajnosti, a da ipak tijekom radnog vremena komunicirate. Samo oprezno, jer ako niste pažljivi, ostavit ćete trag koji će razotkriti vašu tajnu. Na primjer, možda mislite da je dopisivanjem mailom (e-mail bi trebao biti privatna stvar, zar ne?) najbolji način za ljubavničko gugutanje. Jest, ali samo ako ne koristite poslovnu adresu. Neke kompanije imaju interne servere preko kojih mogu pratiti sve poruke razmijenjene među zaposlenicima i svatko iz IT službe može slučajno pročitati vaše mailove.Post-it papirići su jedan od najgenijalnijih izuma za ured i veoma su zgodni za ostavljanje slatkih poruka na nečijem radnom materijalu. Na nesreću, post-it se ne lijepi baš kako bi trebalo i, budući da je obično kričave boje, lako je uočljiv, posebno kad padne na pod. Uglavnom, najsigurnije su SMS-a poruke, a sve drugo što bi mogle vidjeti vaše kolege nije vrijedno rizika.

Izbjegavajte zajedničke odlaske na uredske zabave

Najveći problem uredskih božićnih zabava i sličnih događanja su dvije stvari: alkohol i tračevi. Čak i da ste udaljeni 10 metara jedno od drugog na takvim veselicama, još uvijek se izlažete ogromnom riziku. Samo jedan malo duži pogled ili nevin osmijeh koji uoče uredske 'babe' može sve srušiti. Nikad ne podcjenjujte moć nekoliko čašica pića i opuštene atmosfere koja se u tren može pretvoriti u fatalnu klopku - uredskim tračerima dovoljna je samo jedna vaša nespretna izjava, pa da se lavina zakotrlja.

Ne dopustite da se romansa odrazi na vaš posao
Možete tijekom radnog vremena poslati nekoliko ljubavničkih SMS-ova ili organizirati kratak susret na stepeništu, ali vaša veza ne bi smjela utjecati na posao. Sjetite se da niste stekli svoju trenutnu funkciju izbjegavajući dnevne obaveze, a druga stvar je da već riskirate svoju karijeru samim tim što ste u vezi s kolegom ili kolegicom s posla. Ako vas i uhvate na djelu, možda će vas baš činjenica da ste vrijedan i savjestan radnik spasiti od težih posljedica.

Mnogo radnih zadataka i obaveza pozitivna su stvar. Bit ćete koncentrirani na posao i nećete imati vremena za riskantne ljubavničke izlete. Doduše, ako ste u srednjem menadžmentu i provodite 40-ak sati u uredu, ali stvarno radite samo 15 sati, tad ste u problemima. Ignorirajući svoje obaveze i provodeći vrijeme na poslu maštajući o partneru, na najboljem ste putu da ostanete i bez jednog i bez drugog.

Petak, 15.04.2011. / L. Filipović, tportal.hr