Razmišljanje je neprijatelj – ne razmišljajte, učinite to!

Razmišljanje je neprijatelj – ne razmišljajte, učinite to!

Ako vam se ujutro ne ustaje kako biste otišli na posao, a na poslu jedva čekate otići kući, čini se da ste ostali bez motivacije. Katkad nam je potrebno malo podrške i više lijepih riječi da bismo povratili motivaciju i snagu za daljnji rad

Kako ne biste ostali bez motivacije, sastavite vlastiti popis razloga zbog kojih ste motivirani. Što vas inspirira? Zbog čega ustajete ujutro i idete na posao? Plaća nikad nije jedini razlog, začudili biste se!

Neke od nas motivira sunčan dan, neke pak kišno vrijeme inspirira, dok se drugi napune elanom nakon što popiju prvu kavu i pojedu pecivo. Ljudi na poslu često imaju i najbolje prijatelje ili im posao, pak, predstavlja neku vrstu sigurnosti i dobro se osjećaju isključivo kada rade.

Ako ipak izgubite vašu motivaciju za rad, sjetite se konačnog cilja. Nema odustajanja! Katkad nam je potrebno više podrške nego što smo mislili. Pokušajte se unaprijed pripremiti za trenutke kada ćete biti obeshrabreni, razočarani ili demotivirani.

1.    „Pobjednik je sanjar koji nikad ne odustaje“, Nelson Mandela

Ako je nešto teško, nije nemoguće. Katkad nas demotivira činjenica da imamo puno posla za odraditi. Dobro organizirajte svoj posao još dan prije. Dobra je organizacija pola posla! Bit će vam jednostavnije ako ćete obavljati radne obveze na vrijeme i po redu. Kad se udubimo u posao, dan nam brže prođe. No, na kraju smo zadovoljni jer smo riješili sve što smo organizirali. Požaliti možete zbog odustanja, ali zbog napravljenih zadataka ne.

2.    „Stavi svoje srce, um i dušu čak i u najmanja djela. To je tajna uspjeha“, Swani Sivananda

Razmišljajte o svom poslu kao dobrom poslu, poslu koji vas vodi k ostvarenju vaših ciljeva. Obucite odjeću u kojoj se dobro osjećate i usredotočite se na pozitivno. Ne zaboravite se dobro naspavati. Ujutro ćete imati više volje i želje za rad. Ne postoji količina kave koja bi mogla nadoknaditi dobar san. Zračit ćete pozitivnom energijom i pokazati svima da ste na svom putu do uspjeha.

3.    „Čarolija je vjerovanje u sebe. Ako možeš nešto učiniti, možeš to i ostvariti“, Johann Wolfgang von Goethe

Vjerujte u sebe i u svoje sposobnosti. S razlogom ste tamo gdje jeste i iako vam katkad mine volja, neka to ne bude trajno. Ako ste još na putu da postanete ono što želite biti, ne odustajte. Prilika možda baš čeka iza ugla i ako odustanete sada, propustit ćete je. Nagradite se kada učinite dobru stvar. Ukoliko se povremeno ne nagradimo, tada možemo postati demotivirani.

4.    „Danas je tvoja prilika da izgradiš sutrašnjicu kakvu želiš“, Ken Poirot

Jednostavno je – ne ostavljajte stvari za sutra koje trebate riješiti još danas. Otežavate si posao i jasno je da gubite motivaciju. Nastojte sve riješiti u roku zahvaljujući dobroj organizaciji. Zamislite svaki novi dan kao novu priliku da vaše ideje izađu na vidjelo i da pokažete koliko ste kreativni, radišni i spremni za nove izazove.

5.    „Nemojte razmišljati. Razmišljanje je neprijatelj kreativnosti. Jednostavno morate učiniti neke stvari“, Ray Bradbury

Otklonite zablude da vaše probleme može riješiti netko drugi. Zaboravite na „mentalne zamke“ poput vjerovanja u sudbinu i neka bude kako će biti. Nitko od nas nije svemoguć i ne može kontrolirati sve, stoga treba uzeti stvari u svoje ruke i djelovati kako je potrebno.

6.    „Sve što ste oduvijek htjeli nalazi se na drugoj strani straha“, George Addair

Svoju motivaciju za bilo kakvo djelovanje možemo izgubiti i jer nas je strah. Ne usuđujemo se pokušati jer unaprijed zacrtamo da nećemo uspjeti. Zbog straha i nedostatka hrabrosti za izazove i rizike možemo propustiti nove prilike i dobre stvari u životu. Ne možemo znati kakvo je što ako ne probamo! Pokušajte „realizirati strah“ i spriječiti ga da vas obeshrabri i demotivira na vašem putu k uspjehu.

Za kraj ostavljamo citat koji bismo svakodnevno trebali imati na umu. Ako ste svaki dan bezvoljni i demotivirani, teško ćete postići vaše ciljeve i naume. Potrudite se, svaki je trud nagrađen.

„Uspjeh ne dolazi k vama. Vi idete po njega“, Marva Collins

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 05.03.2020.