Pet navika koje nećete pronaći u svakodnevnici uspješnih ljudi

Pet navika koje nećete pronaći u svakodnevnici uspješnih ljudi

Zašto nikada ne biste trebali reći 'to nije moja stvar'

1. Odgađanje
Iako možda unatoč odgađanju obaveze ipak uspijete riješiti na vrijeme, nemojte zaboraviti da obavljanje zadataka u zadnji čas znači i smanjenu produktivnost te lošiju kvalitetu rada.

2. Neočekivanje neočekivanoga
Uvijek je važno da u životu imate plan B. Ako plan A iz bilo kojeg razloga ne upali, jednostavno se prebacite na onaj rezervni.

3. 'To nije moja stvar'
Možda neki zadatak koji se traži od vas doista nije u opisu vašeg posla, no nemojte na njega gledati kao na zadatak koji se vas uopće ne tiče, već kao na izazov kojim ćete na još jedan dodatni način dokazati svoju pouzdanost, sposobnost i sve svoje kvalitete.

4. Negativno razmišljanje
Nedavno provedena studija je pokazala kako ljudi skloni pozitivnom načinu razmišljanja zarađuju više novca, lakše nižu uspjehe u životu te su generalno uspješniji.

5. Nespremnost na promjene
Možda nešto što se traži ili očekuje od vas izlazi iz vaše ugodne zone, no baš kao i kod bilo kojeg zadatka koji se od vas očekuje, spremnošću na prihvaćanje promjena dokazujete volju da napredujete i želju da u svome poslu budete još bolji.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala cosmopolitan.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 16.09.2020. / www.cosmopolitan.hr