Ljetna vrućina, što odjenuti na posao?

Što odjenuti za posao?Poznato je kako Hrvati stalno kukaju. Prvo smo kukali zbog kiše, sad kukamo zbog vrućine i činjenice da iako su ormari krcati garderobom, nemamo što obući na posao. Uistinu je teško postići balans u ormaru - da imate dovoljno odjeće za poslovne, casual, party i formalne prigode, ali nije nemoguće.

Ovisno o poslu koji radite, mijenjat će se dress code. Nije svejedno radite li u osnovnoj školi ili marketinškoj agenciji. Ljeto je valjda jedino vrijeme kada zavidimo službenicama u banci koje imaju propisane uniforme.

Kada govorimo o ljetnim kombinacijama na poslu zapamtite kako je bolje imati više laganog materijala na sebi, nego premalo tkanine. Izbjegavajte prezaigrane uzorke i previše mašni i volana, ali sklopite savez s alfom i omegom ženskog poslovnog odijevanja - pencil suknjom. U bilo kojoj boji, ako je pristojne duljine, može funkcionirati i na poslu i na after work partyu.

Ljetna vrućina, što odjenuti na posao?Nosite haljine. Nikome ne pada na pamet ženu u haljini duljine do koljena proglasiti neukusno odjevenom. Izbjegavajte šljokice i prozirno, a omotajte se prugama, cvijećem, batik uzorkom... Imate li kvalitetne hlače? Ne skinnyce ni hlače niskog struka, nego hlače visokog ili normalnog struka širokog ili mrkva kroja? Potrebne su vam koliko i pencil suknja.

Izbjegavajte sve što je prekratko, premladenački i asocira na plažu. Dvoumite li se možete li nešto odjenuti-vrlo vjerojatno ne možete, inače se ne bi dvoumili. Ignorirajte zaigrane rajfove i mašne jer ne djeluju dovoljno ozbiljno, ali prihvatite statement nakit koji podiže svaku kombinaciju bez da izgleda neukusno. Čipku nosite samo u detaljima, a životinjski uzorak samo ako je originalni dio asesoara (npr. sandale od zmijske kože).

Kad smo već kod sandala, budite oprezni s trendovima. Nitko ne kaže da npr. ne možete obuti gladijatorice, ali umjesto onih s mnoštvom zakovica, radije prihvatite one bez detalja. Uostalom, klasične sandale ili štikle toleriraju se svuda. Na kraju krajeva, provjerite što nose kolegice - tako sigurno nećete dobiti packe.

fashion.hr

Četvrtak, 19.08.2010.