Kako raditi čak ako i mrzite svoj posao

Kako raditi čak ako i mrzite svoj posao

Kad se oglasi alarm za buđenje ujutro, univerzalni je osjećaj nelagode i nezadovoljstva kod zaposlenih, ali situacija u kojoj osjećate mržnju prema svom poslu ipak je korak dalje, koji treba promijeniti jer utječe na svaki segment vaših života.

Pročitajte osam savjeta kako biti uspješan u poslu čak i kad ga mrzite.

1. Ne fokusirajte se na ono što ne volite
Razmišljanje o negativnim dijelovima vašeg posla ne može pomoći, zato morate činiti upravo suprotno pa se na taj način "gurati" prema naprijed. Koliko god mrzili posao, nešto u njemu sigurno vam je pozitivno.

2. Pronađite način da dodate vrijednost
Nađite si dodatne aktivnosti koje bi vam donijele osobni uspjeh. Upišite seminar ili tečaj koji se nudi, prihvatite neki projekt. Nemojte prestati raditi na sebi i zatvoriti si vrata daljnjeg uspjeha u karijeri.

3. Kreirajte i ispunite ciljeve
Neka vam ciljevi budu jednostavni i neka se tiču posla, pa ih radite jedan po jedan, skrenite na taj način misli i zapravo se ispunite iznutra.

4. Proširite set vještina
Prihvatite ono što vam kompanija nudi pa učite jezike, učite razne vještine, interesirajte se sami i izvucite od aktualne situacije maksimum.

5. Aktivnosti van posla
Morate imati nešto što će vam otkloniti misli i činiti vas zadovoljnima izvan posla jer na taj način poslu možete dati smisao. Ako ništa, posao može biti isključivo način financiranja vaših hobija i interesa.

6. Budite primjer
Ne morate misliti na velike stvari, dovoljno je da održavate radno mjesto čistim, da ga uredite osobnim detaljima i na taj način pokažete sebi što je bitno, ali i drugima da niste slomljeni iznutra, već suprotno.

7. Promijenite mentalni sklop
To nije nimalo lako, ali život je takav kakav jest, nije idealan. Mržnjom prema poslu ništa se ne mijenja i pokušajte se nekako izdići iznad takve situacije, promijeniti mentalni sklop i ne obazirati se toliko na stvari koje vam smetaju.

8. Potražite novi posao
Ako ništa ne pomaže, vrijeme je za promjenu okoline. Pokušajte to ne činiti "glavom kroz zid" već strpljivo i kad nađete novu priliku, napustite aktualnu. Ako to nije moguće, tad napustite po sebe nezdravu okolinu i u miru tražite dalje nešto bolje za sebe.

Članak je prenesen s portala ICTBusiness.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 25.08.2020. / www.ictbusiness.info