Kako prepoznati da vam se sprema otkaz?

Sastavni dio svakog radnog odnosa je i otkaz koji stiže u raznim oblicima, a oni koji prepoznaju da se nešto loše sprema lakše se mogu pripremiti na neugodan razgovor i početi tražiti novi posao.

Postoje dvije vrste zaposlenika. Jedni imaju jasnu viziju onog što rade, što predstavljaju i koju ulogu igraju unutar poduzeća. Oni su osviješteni, znaju koliko je sati, nemaju iluzija i sposobni su prepoznati signale nadolazeće opasnosti u vidu otkaza. S druge su strane oni koji žive u svom svijetu, nevični čitanju između redaka. Ti ne bi primijetili otkazno pismo ni da je veličine jumbo plakata i da svjetluca u mraku. Otkazi stižu u mnogim oblicima. Jedno je redovan otkaz, drugo izvanredan, koji se izriče ako ste nešto osobito zgriješili. I mnogi sporazumni raskidi ugovora o radu imaju smisao otkaza ako je radnik natjeran da prihvati takav aranžman kao dostojanstven način odlaska iz poduzeća. Otkaz nije samo jednostrani raskid ugovora o radu, već i svaki prekid suradnje naručitelja i izvođača radova, neovisno o pravnoj formi njihova poslovnog odnosa.

Otkaz

Gurnuti ste u stranu

Ono što povezuje sve otvorene i skrivene otkaze jest činjenica da je netko protiv svoje volje ostao bez izvora prihoda. Tko uspije izbjeći otkaz, pravi je majstor, no svaka čast i onome koji izdaleka nanjuši da mu se sprema nešto nezgodno. Takav ima više vremena za potragu za novim angažmanom, doškolovanje i kresanje osobnih troškova. Prikupili smo prikladan popis simptoma opasnosti od otkaza. Prepoznate li svoju situaciju u nekom od ovih scenarija, preporučujemo vam da ušminkate svoj životopis i date na kemijsko čišćenje svoju najbolju odjeću za poslovni razgovor. Osjećate se izoliranima od većine kolega? Možda vas osjećaj ne vara. Kad prolazite pored grupice kolega na pauzi, nitko vas ne poziva da im se pridružite. Dapače, snizuju ton čim vide da nailazite ili naprasno mijenjaju gestikulaciju kojom su se služili dok vas nisu ugledali. To je izvrstan znak da ste tema razgovora bili upravo vi. Većina zaposlenika izbjegava očni kontakt s vama? To je zato što ljudi nerado gledaju u oči nekoga čija je glava na panju. Teško je voditi i ležeran razgovor s onima koji su na odlasku (znali to oni ili ne). Stoga je većini lakše uopće ne održavati kontakt s predstojećom žrtvom.


Radno ste neiskorišteni

Niste više u tijeku sa zbivanjima u poduzeću? Ne dobivate pozive na sastanke na koje su vaši kolege uredno pozvani? Ako nije omaška tajnice koja sastavlja listu poziva, očito vam šefovi nemaju što reći niti žele išta čuti od vas. U takvom slučaju za promjene vjerojatno doznajete slučajno ili iz neslužbenih izvora, od čistačice na hodniku ili od pojedinca koji je malo manje marginaliziran od vas. Povremeno vam se obrati netko od kolega i dobaci vam neku primjedbu na vaš račun koja nije sasvim dorečena, ali zvuči zabrinjavajuće i upozoravajuće. Primjerice, “čujem da si opet nešto zeznuo...” ili “jučer su te spominjali na kolegiju...”. Povrh svega, nadređeni ne ulazi ni u neobavezno čavrljanje s vama, a ako se nađete zajedno u liftu, šuti kao zaliven. Takav odnos okoline prema radniku najčešće znači samo jedno.

Nedobivanje zaduženja u kojima biste mogli pokazati sve svoje vještine također je loš predznak. Dok drugima dopadaju prestižni zadaci, vama dodjeljuju uglavnom one koji naglašavaju vaše slabe strane ili su ispod vašeg profesionalnog nivoa. Ili dobivate dosadne ili “prljave” poslove koje nitko drugi ne želi. I sužavanje kruga odgovornosti, prava i dužnosti siguran je znak da se nešto valja iza obzora. U najmanju ruku, znak je to da je povjerenje rukovodstva u kvalitetu vašeg rada palo na dno bunara. Ako je suženje odgovornosti praćeno smanjenjem plaće, nema dvojbe da ste na listi za odstrel ili da vas žele navesti da sami odete. Strah je utemeljen i ako ste preseljeni iz boljeg okruženja u lošije, primjerice iz vlastitog ureda u veliku salu gdje vam je dodijeljena mala kockica. Možda do tog premještaja nije došlo zato da bi se vas ponizilo, nego iz drugih motiva, ali ipak ste vi onaj koji je u preraspodjeli mjesta prošao lošije. Pritom ste s najnovijeg računala prebačeni na stari Pentium 1 s oštećenim ekranom, malo memorije i mišem koji zapinje. Umjesto direktne vanjske linije, morate brojeve izvan kuće nazivati preko operatera. Pronalazite sve više ograničenja pri surfanju pa se ne možete spajati na mnoge stranice koje ste uobičajeno posjećivali. Ako je takva sudbina zadesila i ostale, možda se radi o općoj politici poduzeća, ali ako ste jedini, što bi to moglo značiti nego kazna ili priprema za “cipelu”?


Uhvaćeni ste u pogrešci

Stresni dan na posluOtkaza se očito možete bojati ako ste, primjerice, napravili materijalnu štetu, upropastili značajan posao, uvrijedili važnog klijenta ili ste pak otkriveni u skidanju većeg broja filmova nepodobnog sadržaja. Podla taktika otkazivanja jest uvaliti žrtvi zadatak koji je vrlo teško obaviti, ali čija težina nije na prvi pogled uočljiva izvana. Kad ne napravite posao po specifikacijama nadređenoga, možete se do mile volje žaliti da su vam podvalili pretežak zadatak. No, ako drugi nisu upućeni u detalje, tada ne mogu utvrditi razliku između jednostavnih i kompliciranih poslova pa neće u poslodavčevim postupcima vidjeti prljavu igru. Opasnost se nazire i ako je vaš nadređeni napisao negativan izvještaj o vama ili često ostavlja papirnati trag o kontaktima s vama, navodeći vaše pogreške i upozorenja koja vam je uputio. U normalnim okolnostima bilo bi logično da vas nazove ili zaustavi na hodniku i kaže vam što želi u par rečenica. Međutim, ako su njegove primjedbe i vaši grijesi stavljeni na papir, znači da prikuplja dokazni materijali koji bi mogao poslužiti u procesu otkazivanja vašeg ugovora o radu.


Neugodni simptomi

Odlazak zaštitnika:
Vaš je nadređeni, s kojim ste se slagali, otišao iz bilo kojeg razloga. Ili ste to dogodilo vašem zaštitniku u poduzeću. Čak i ako ste dobro radili, moguće je da ste dosad opstajali samo zato što vas je vaš dobročnitelj štitio od zavidnika ili neistomišljenika. Sada se otvara prostor da se bez većih teškoća riješe i vas.

Promjena vlasnika:
Vaša je kompanija prodana ili se fuzionirala s drugom. To je u pravilu loša vijest za velik dio osoblja. Rukovodstvo će dobro proći, za njih nema brige, oni su ti koji su postigli dogovor. No, u ostalim sektorima može biti problema, jer na mnogim radnim mjestima sada dolazi do udvajanja i viškova. Za kresanje viškova menadžeri su opipljivo motivirani od vlasnika tako da nema dvojbe da će započeti s njima čim se ukaže prilika.

poslovni.hr, Ozren Podnar

Srijeda, 03.11.2010.