Kako odoliti društvenim mrežama dok radite od doma

Kako odoliti društvenim mrežama dok radite od doma

Rad na daljinu u vrijeme pandemije koronavirusa postao je nešto normalno i to ne čudi jer u cijelom svijetu oko dvije milijarde ljudi je u izolaciji neke vrste.

Međutim, da bi se radilo na kvalitetan način, bitno je postaviti okruženje na kvalitetan način, što ne podrazmijeva samo opremu potrebnu za rad, već i mentalni sklop.

Naime, najteže je u cijeloj priči postaviti se na način da nema nikakvih distrakcija, a to nije ni najmanje lako kad nas nitko ne kontrolira na način kao na radnom mjestu. Vrlo je lako "zaglibiti" u društvenim mrežama ili na YouTubeu, pa zaboraviti na vrijeme i sami posao.

Naravno, konkretna rješenja za ovakvu situaciju svakako postoje i može ih se izvesti iznimno lako, uz svega malo discipline. Ona postoji u svima nama i ako se dovoljno potrudite, raditi na daljinu bit će daleko lakše. Najprije, isključite sve obavijesti koje primate s raznih društvenih mreža.

Pod time se misli na Facebook, Instagram, Twitter, ali i na WhatsApp. Ostavite samo obavijesti koje se tiču posla, tako da ne propustite ništa bitno. Time se može riješiti poveći dio problema, ali ne sav, normalno.

Narušiti koncentraciju mogu i neke druge stavke, koje na radnom mjestu možda nisu prisutne. Primjerice, televizor, glasna glazba, video igre... Sve je dostupno, nitko ne vidi što radite i lako je prepustiti se užicima svih vrsta, kako bi se "ubilo" vrijeme tijekom "praznog hoda" u radnom vremenu

Ako pak sami ne možete, postoje aplikacije koje će pomoći. Neke od njih su Cold Turkey, Freedom ili RescueTime. Upravo posljednja nekako ima prednost pred ostalima jer radi na svim operativnim sustavima, a ono što čini jest da prati aktivnost korisnika i bilježi vrijeme u trenucima kad se bavi nečim. Provjerom tog provedenog vremena dobiva se jasniji uvid u navike i lakše se osoba nosi s eventualnim problemom.

Članak je prenesen s portala ICTBusiness.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 08.04.2020. / www.ictbusiness.info