Iskoristite 'prazan hod' na putu do posla

MetroSvaki dan putujete na posao i na to putovanje gubite puno vremena, tijekom kojeg sjedite poput kofera i ne radite ništa. A možete ga pametno iskoristiti. Kako? Na raspolaganju vam je sve, od ulaganja u sebe do pokretanja vlastitog biznisa!

Čitanje

I oni koji nisu privrženi knjizi tijekom putovanja su se navikli na čitanje. Isprva im je to bilo teško, no kada su jednom počeli, više nisu mogli stati. Pokušajte, možda će i vama biti zabavno.

Pisanje


Volite pisati, a u tome se do sada niste okušali. Želite li biti bloger ili pisac, vrijeme tijekom vožnje uvijek možete iskoristiti za pisanje. Naravno, ponesete li sa sobom laptop, koji u današnje vrijeme i nije prevelik izdatak. Stoga, stavite slušalice s najdražim mp3 izborom na uši i počnite pisati.

Slušajte


U tramvajuAko na posao putujete autom, pa ne možete pisati ili čitati, uvijek možete nabaviti audioknjige s tečajevima. Uvijek možete nešto naučiti. Ne bježite od toga, piše Pametna kuna.

Rješavajte probleme

Prazan hod, poput vožnje, vrijeme je koje možete iskoristiti za rješavanje problema. Tu su vam dovoljni olovka i papir. Možete popisati što vas muči i načine na koje možete riješiti probleme.

Započnite vlastiti posao

Online tvrtke osnivaju se svakoga dana. Čak i ako imate samo sat ili dva slobodnog vremena svaki dan, možete učiniti mnogo samo ako dobro posložite prioritete. Možete ući u neku marketinšku shemu ili izumiti neki proizvod. Nešto posve novo. Ne bojte se izazova, savjetuje Pametna kuna.

Vizualizirajte

Ovo je za sve one koji zaboravljaju stvari kod kuće. Nemaju iPod, laptop, čak ni knjigu, a stoje na autobusnoj stanici u tmurno jutro. Tada mogu vizualizirati stvari i poigrati se s maštom. Najčešće se to čini kako bi se osoba osjećala dobro. Stoga, vizualizirajte što želite, neko mjesto na koje želite otputovati i počnite proživljavati svoj san. Nekima na taj način na pamet padne i dobra ideja, te san počnu pretvarati u javu.

Naučite strani jezik

Svjesni smo koliko je globalizacija uzela maha i koliko je znanje stranih jezika važno. Stoga, bacite se na učenje jezika. Ne morate se upisati u školu stranih jezika, dovoljno je putem do posla poslušati neke od audiozapisa. Definitivno ćete napredovati, a i zasigurno će vam koristiti.

net.hr

Tagovi: putovanje, učenje
Ponedjeljak, 11.10.2010.