Bill Gates si postavi 2 pitanja kad naiđe na problem

Bill Gates si postavi 2 pitanja kad naiđe na problem

Kad se suočite s problemom, prvi korak nije pronalaženje rješenja, već učenje od drugih

Bill Gates na taj način olakšava sebi jer rješenja već postoje. U nedavnom postu na blogu, napisao je:

'Otkad sam bio tinejdžer, sa svakim sam se novim problemom rješavao na isti način: započinjući ga s dva pitanja. Ovu sam tehniku koristio u Microsoftu i koristim je i danas. Ta pitanja postavljam doslovno svaki tjedan o COVIDU-19. Evo pitanja: Tko je dobro riješio ovaj problem? I što možemo naučiti od njih?'

To su zapravo prilično jednostavna pitanja, ali daleko su od očiglednih kad razmislite. Većina nas, kad se suoči s problemom, odmah krene u pronalaženje rješenja. Ono što Bill predlaže je totalno drugačije.

Kad se suočite s problemom, prvi korak nije pronalaženje rješenja, već učenje onoga što drugi već rade. Njegov odgovor je, biti učenik i učiti.

Najbolje što možete učiniti da riješite problem je biti voljan učiti od drugih. U stvarnosti se to dijeli na tri važne osobine vodstva: Prvo, naučite ono što ne znate. Zatim, znajte gdje možete pronaći informacije i na kraju, budite ih spremni naučiti.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s 24sata.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Nedjelja, 08.11.2020. / www.24sata.hr