5 razloga da promijenite posao

5 razloga da promijenite posao

Posao na kojem radimo važan je dio našeg života. O njemu ovise naše financije i naša budućnost, a odražava se i na drugu, duhovnu sferu života jer utječe na našu psihu, sreću i zdravlje.

Zato je vrlo važno kako se na njemu osjećamo, kakvi su odnosi sa kolegama, a napose sa šefovima. Ukoliko se ne osjećate dobro u radnoj okolini, ako vam ne odgovara društvo suradnika ili vam se nikako ne sviđa odnos šefa, posao može biti prava nevolja.

Ipak, mnogi se slažu kako je zadovoljstvo samim poslom najveća stimulacija i najveći izvor sreće za zaposlenika. Ako radite posao koji volite to će svakako utjecati na vaš život, no pitanje je kako biti možete biti sigurni da ste 'na pravom mjestu'. Na to vam može ukazati mnogo znakova, i zato vam donosimo pet razloga koji pokazuju da radite na pravom poslu, ali i koji vam mogu sugerirati da je vrijeme da 'zbrišete'.

1. Posao vas mora ispunjavati.
Zaboravite na sreću. Teško ju je postići i nije trajna, stoga nije vrijedna da za njom trčite na radnom mjestu. Na njemu nitko ne može biti stalno sretan jer, u konačnici, to je ipak samo posao. Zato ne sanjajte o idealnom poslu, nego težite osjećaju ispunjenja i postignuća. Ako oni postoje, na pravom ste putu.

2. Mora buditi vašu znatiželju.
Ljudi često zanemaruju osjećaj znatiželje, no on je važan jer pridonosi boljem rješavanju problema i pomaže da se nosite s izazovima. Uostalom, ako nema znatiželje, slijedi osjećaj dosade, a onda se sigurno na poslu nećete osjećati zadovoljnije.

3. Posao mora biti izazov.
Morate osjećati da vam posao nudi priliku za razvoj, usavršavanje i rast, jer u suprotnom imat ćete osjećaj da ste zapeli. Novi izazovi će vas poticati, a uspjeh će pozitivno utjecati na vaše samopouzdanje.

4. Mora vas motivirati.
Taj osjećaj motivacije mora dolaziti od zadovoljstva plaćom, od pohvale nadređenih ili priznanja kolega. Ako taj dio nedostaje, prije ili kasnije svakako ćete se zapitati, vrijedi li vaš trud i zalaganje kad ga nitko ne primjećuje ili kada za njega niste adekvatno plaćeni.

5. Posao mora buditi optimizam
Na poslu provodimo velik dio života i ako ga ne prati nada i vjera da će nadolazeći dani, mjeseci i godine donijeti nešto dobro u vaš život tada je vrijeme da se zapitate trebate li krenuti dalje.

Vjerujemo da bi se za raspravu o zadovoljstvu poslom moglo naći još mnogo argumenata, no nadamo se da će vam i ovih pet razloga pomoći da se zapitate gdje ste vi u svemu tome.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 16.06.2020. / hrt.hr