Ne znate kako prestati zabušavati? Sredite obaveze uz par ovih savjeta

Ne znate kako prestati zabušavati? Sredite obaveze uz par ovih savjeta

Ako uvijek sve odgađate za zadnji tren, ovi savjeti će vam pomoći da odradite sve svoje obaveze.

Već ste sve odgodili do zadnjeg roka i sada morate hitno nešto napraviti, a nemate vremena za to. Sjednete za računalo sa šalicom kave i spremite se sve obaviti. Nakon tri sata, zaglavili ste u društvenim mrežama i dopisivanju te niste ništa napravili.

Pročitajte nekoliko savjeta kako da prestanete zabušavati i napravite sve svoje obaveze na vrijeme.

Prvo napravite sve što nije vezano za posao. Osjećat ćete se puno bolje ako se prvo riješite svih obaveza koje imate po kući, a onda kada se osjećate više produktivni, vrijeme je za posao.

Možete izaći i iz kuće. Promjenom mjesta ćete odahnuti i osjećati se lakše. Možete otići u obližnji kafić ili knjižnicu. Kada vidite druge ljude kako rade, vi ćete imati potrebu odraditi sve svoje obaveze.

Počastite se za rad koji napravite. Prije nego što krenete raditi, recite sami sebi da kada završite možete, na primjer pojesti sladoled, i to će vam biti nagrada za obavljen posao.

Predahnite malo. Dokazano je da nakon 52 minute rada potrebna je pauza od 17 minuta kako bi se povratila energija i koncentracija.

Na kraju, smanjite si posao tako što sve što traje manje od pet minuta odradite odmah, a duže stvari ostavite za poslije.

Članak je prenesen iz Večernjeg lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 07.08.2020. / www.vecernji.hr