Ugostiteljski trening centar: Škola barmena u listopadu u Rijeci

Ugostiteljski trening centar: Škola barmena u listopadu u Rijeci

Udruga konobara i barmena Hrvatske održat će u Rijeci od 3. do 21. listopada Školu barmena. Riječ je, naime, o riječkom ugostiteljskom trening centru koji djeluje još od 2003. godine. U Udruzi su istaknuli kako će polaznici u navedenom periodu moći naučiti sve što im je potrebno za izlazak na tržište rada i izgradnju karijere u dinamičnoj industriji.

– S obzirom na to da u Hrvatskoj kronično nedostaje ugostiteljskih djelatnika, mnogi to vide kao priliku za zaposlenje i promjenu zanimanja, te uopće ne čudi što je mjesec i pol unaprijed rezervirano više od pola slobodnih mjesta. Posljednjih godina prisutan je veliki interes za Školom barmena, kako među mlađim ljudima koji su tek u fazi izgradnje karijere tako i među starijim ljudima koji su, zbog promjena na tržištu rada, odlučili promijeniti zanimanje i penziju dočekati u drugoj industriji. Svi naši polaznici s lakoćom pronađu posao u Hrvatskoj, a mnogima je cilj nakon srednje škole zaposliti se na kruzeru i proputovati svijet, kazao je Zoran Lukić, predsjednik udruge. Također je najavio kako će polaznici edukacije u tri tjedna naučiti sve o baznim alkoholnim pićima, recepturama i pripremi koktela u teoriji i praksi te menadžmentu i marketingu vođenja bara. Također će učiti popularni flair, odnosno vještinu pripremanja koktela uz animaciju i show, potom osnove pive, vina i kave, a moći će degustirati i stotine vrsta različitih brendova alkoholnih pića.

Svi zainteresirani više o samoj Školi mogu pročitati na barmen.hr, gdje se mogu i prijaviti za predstojeću Školu barmena.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 19.08.2022. / novilist.hr