'ČUVANJE' OTOKA ZA 75.000 FUNTI

Najbolji posao na svijetu osvojio Britanac

Kuruzni Britanac potukao je konkurenciju od 15 finalista iz 15 različitih zemalja i pobijedio u natjecanju za najbolji posao na svijetu – posao čuvara na jednom od australskih otoka koji se nalazi uz Veliki koraljni greben.



Avanturist i humanitarac Ben Southall pobijedio je u višemjesečnoj igri i natjecanju za najbolji posao na svijetu koji je na internetu organizirala turistička korporacija Queenslanda. Premda se objava pobjednika na službenoj stranici pojavila pola sata prerano, organizatori su to odbili komentirati, ali pobjednik nije upitan.

Tridesetčetverogodišnji Britanac iz Petersfielda u Hampshireu uselit će u vilu vrijednu dva milijuna na otoku Hamilton 1. srpnja i dobit će 75.000 funti za šestomjesečno 'čuvanje' otoka. Budući da su mu smještaj i troškovi putovanja plaćeni, Southall neće imati velikih izdataka. Njegov posao podrazumijeva hranjenje riba, čišćenje bazena i redovno vođenje tjednog bloga s komentarima, fotografijama i video izvještajima o događanjima na otoku.

Osim toga, od njega se očekuje da proputuje stotinjak otoka oko Velikog koraljnog grebena uz obalu Queenslanda i zabavlja turiste, igra s njima golf i tenis, roni ili se jednostavno sunča s njima.

Ben je odabran među 16 finalista koji su proteklih tjedana boravili na otoku, demonstrirali svoja umijeća, ronili, plivali i razgovarali sa sucima.

A.S., tportal.hr

Srijeda, 06.05.2009.