Vatrogasac vozač vatrogasnog vozila  HZZ OGLAS

1 dan do isteka
Poslodavac:
Javna vatrogasna postrojba grada imotskog
Kategorija:
Mjesto rada:
Imotski
Rok prijave:
21.05.2024.

O poslu

Mjesto rada:
IMOTSKI, SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
Broj traženih radnika:
1
Razina obrazovanja:
Srednja škola 3 godine
Srednja škola 4 godine
Uvjeti na radnom mjestu:
Terenski rad
Radno iskustvo:
Nije važno
Vrsta zaposlenja:
Na neodređeno; upražnjeni poslovi
Radno vrijeme:
Puno radno vrijeme
Smještaj:
Nema smještaja
Prijevoz:
U cijelosti
Vozački ispit:
Kategorija C
Poslodavac:
Javna vatrogasna postrojba grada imotskog
Kontakt:
pisana zamolba: JVP Grada Imotskog, Nikole Šubića Zrinskog 16, 212
Ostale informacije:
Na temelju članka 51. Zakona o vatrogastvu („Narodne novine“, br. 125/19), članaka 22. i 26. Statuta Javne vatrogasne postrojbe Grada Imotskog i članka 11. Pravilnika o rada Javne vatrogasne postrojbe Grada Imotskog, nakon donesene Odluke Vatrogasnog vijeća, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Imotskog, dana 06. svibnja 2024. godine raspisuje

JAVNI NATJEČAJ ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
VATROGASAC – VOZAČ VATROGASNOG VOZILA
1 izvršitelj (m/ž), na neodređeno vrijeme uz probni rad od 2 mjeseca

Za prijavu na natječaj kandidat mora ispunjavati slijedeće uvjete: mora imati hrvatsko državljanstvo
da je mlađi od 30 godina prilikom prvog zaposlenja na radnom mjestu profesionalnog vatrogasca
da ima stečenu kvalifikaciju na razinama 4.1. ili 4.2. prema HKO-u ili stečenu kvalifikaciju vatrogasnog smjera
da ima posebno zdravstveno stanje i psihičku sposobnost za obavljanje vatrogasne djelatnosti što dokazuje potvrdom ovlaštene zdravstvene ustanove
mora ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne i motoričke sposobnosti
da osoba nije kažnjavana za kaznena djela protiv života i tijela (glava X.), kaznena djela protiv opće sigurnosti (glava XXI.), kaznena djela protiv imovine (glava XXIII.) i kaznena djela protiv službene dužnosti (glava XXVIII.), a koja su propisana Kaznenim zakonom (»Narodne novine«, br. 125/11., 144/12., 56/15., 61/15., 101/17. i 118/18.)
da osoba nije kažnjavana za kaznena djela protiv života i tijela (glava X.), kaznena djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine (glava XX.) i kaznena djela protiv službene dužnosti (glava XXV.), a koja su propisana Kaznenim zakonom (»Narodne novine«, br. 110/97., 27/98. – ispravak, 50/00., 129/00., 51/01., 111/03., 190/03., 105/04., 84/05., 71/06., 110/07., 152/08., 57/11., 77/11. i 143/12.).
završena srednja stručna sprema za vozača teretnog motornog vozila ili položen vozački ispit C kategorije
Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.
Uz prijavu kandidati su dužni priložiti: Životopis
Dokaz o stručnoj spremi (preslika)
Dokaz o položenom vozačkom ispitu (preslika vozačke dozvole)
Potvrda o radnom iskustvu na poslovima profesionalnog vatrogasca za kandidate starije od 30 godina
Preslika osobne iskaznice
Domovnicu (preslika)
Uvjerenje o nekažnjavanju ( ne starije od 6 mjeseci)
Potvrda ovlaštene zdravstvene ustanove o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova vatrogasca vozača- preslika ( može se dostaviti po zasnivanju radnog odnosa)

Opis poslova za radno mjesto:
VATROGASAC – VOZAČ VATROGASNOG VOZILA

Upravlja i rukuje vatrogasnim vozilom i drugom tehnikom, brine o tehničkoj ispravnosti vozila i druge tehnike; rukuje i ostalom vatrogasnom opremom i tehnikom; sudjeluje u vatrogasnim intervencijama i kao vatrogasac; sudjeluje u izvođenju vježbi i usavršavanja; po potrebi zamjenjuje vatrogasca-voditelja vatrogasne skupine uz ispunjene uvjete za navedeno radno mjesto; obavlja i ostale poslove iz svoje nadležnosti; za svoj rad odgovoran je zapovjedniku JVP Grada Imotskog.
Sukladno Zakonu o vatrogastvu prednost pri primanju u radni odnos profesionalnog vatrogasca samo u slučaju jednakih bodova i pod jednakim uvjetima ima kandidat koji je najmanje dvije godine obavljao poslove dobrovoljnog vatrogasca te kandidat koji će imati manju cestovnu udaljenost od mjesta prebivališta do vatrogasne postaje.
S kandidatima prijavljenim na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja provest će se testiranje, svaki kandidat bit će evidentiran šifrom koja se sastoji od prvih slova imena i prezimena i 5 posljednjih brojeva OIB-a kandidata (npr: Ante Antić 12345678901 – šifra: AA78901).
Testiranje će se obaviti prema Pravilniku o postupku odabira djelatnika za vatrogasne poslove u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Imotskog (KLASA: 011-02/21-01/01, URBROJ: 2129/01-10-21-1, od 13.01.2021.godine, dostupan na web stranici: www.jvp-imotski.hr).
Kandidati će biti primljeni u radni odnos na neodređeno vrijeme, ali s probnim radom od 2 mjeseca. Ako se za vrijeme probnog rada ocjeni da kandidat ne može uspješno obavljati poslove predmetnog radnog mjesta ugovor prestaje važiti.
Kandidatima koji ne budu primljeni u radni odnos natječajna dokumentacija će biti vraćena poštom.
Obavijesti o terminu provođenja testiranja kao i o terminu razgovora s Vatrogasnim vijećem biti će objavljena najmanje (2) dva dana prije održavanja istoga na službenoj web stranici Javne vatrogasne postrojbe Grada Imotskog, www.jvp-imotski.hr.
Za kandidate koji zadovolje formalne uvjete natječaja (predaju svu traženu dokumentaciju), JVP Grada Imotskog će po službenoj dužnosti zatražiti Uvjerenje o nekažnjavanju za navedena kaznena djela od Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.
Kandidati koji prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju moraju se u prijavi na javni natječaj pozvati na to pravo, te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na javni natječaj dužni su priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz kojeg se vidi to pravo.
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine broj 121/17) imaju prednost pod jednakim uvjetima po utvrđenom redoslijedu iz stavka 1. ovoga članka, ukoliko ispunjavaju uvjete propisane člankom 103. i 104. Zakona, te uvjete iz javnog natječaja. Navedeni kandidati dužni su dostaviti sve dokaze iz članka 103. citiranog Zakona. Dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju objavljeni su na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske https://branitelji.gov.hr/.
Kandidati će o rezultatima javnog natječaja biti obaviješteni u zakonskom roku ne dužem od četrdeset pet (45) dana od isteka roka za podnošenje prijava. Zapovjednik će u tom roku obavijestiti svakog kandidata o izabranom kandidatu i dati mu pouku o njegovom pravu da pregleda natječajni materijal i da u roku od petnaest (15) dana primitka obavijesti može pokrenuti upravni spor.
Po raspisanom natječaju ne mora se izvršiti izbor niti jednog prijavljenog kandidata, u kojem slučaju se donosi odluka o poništenju natječaja.
Podnositelj molbe dobrovoljno daje podatke u svrhu sudjelovanja u postupku prijema na radno mjesto. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka Javna vatrogasna postrojba Grada Imotskog kao voditelj obrade osobnih podataka s istima će postupati prema načelima obrade osobnih podataka navedenih u članku 5. Uredbe. Prikupljeni osobni podaci će se obrađivati samo u svrhu u koju su prikupljeni te se u druge svrhe neće koristiti, sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR).
Ako kandidat uz prijavu priloži dokumente u kojima osobni podaci nisu istovjetni, dužan je dostaviti i dokaz o njihovoj promjeni (preslik vjenčanog ili rodnog lista i sl.).
Prijave na javni natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 15 dana od objave javnog natječaja na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (www.hzz.hr) , te na web stranici JVP Grada Imotskog (www.jvp-imotski.hr), neposredno ili poštom na adresu:
Javna vatrogasna postrojba Grada Imotskog, Nikole Šubića Zrinskog 16, 21260 Imotski, uz naznaku: »Javni natječaj za zapošljavanje vatrogasaca - vozača / NE OTVARAJ« u zatvorenoj omotnici.
Nepotpune i prijave izvan roka neće se razmatrati. Osobe koje podnesu nepotpune i prijave izvan roka ne smatraju se kandidatima prijavljenim na javni natječaj. Urednom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.
Podaci su preuzeti sa:
Šifra radnog mjesta:
143303448
HZZ

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Sva prava pridržana © 2024, www.hzz.hr
Sadržaj ovog oglasa je prenesen sa službenih stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Portal Posao.hr ne odgovara za eventualnu netočnost podataka u oglasu.