Umjetnički keksi iz Hrvatske oduševili elitu New Yorka

Umjetnički keksi iz Hrvatske oduševili elitu New Yorka

Zagrebački paprenjaci Bite Art oduševili su uzvanike na svečanosti The Heroes of New York u muzeju Metropolitan. Ta gala večera koja je bila središnji ovogodišnji događaj neprofitne organizacije YMCA, okupila je ugledne Newyorčane, istaknula najzaslužnije za razvoj tamošnje zajednice te organizaciji poslužila kao zahvala sponzorima i donatorima.

U pripremi događaja pomno se pazilo na izbor svakog detalja – od lokacije preko umjetničkog i zabavnog programa do jelovnika. Od proizvođača keksa Bite Art zatraženo je da osmisli „limited edition“ seriju proizvoda koji će se darovati uzvanicima.

Predložili smo da vizuali na našim keksima budu djela iz arhiva muzeja. Bili smo presretni kad nam je koncept prihvaćen i kada nam je Metropolitan dao odobrenje za korištenje djela. Tako su se na našim keksićima našli Cezanne, Manet i Van Gogh te jedan vizual rađen početkom 20. stoljeća s igračem baseball kluba New York Mets. Budući da je tema događaja bila ‘Ljeto u New Yorku’, u suradnji s Design Bureauom Izvorka Jurić stvorili smo kreativno rješenje pakiranja keksića koje posebne vibracije ovog godišnjeg doba povezuje sa slavnom podzemnom željeznicom Velike jabuke”, rekla je Ana Šerić koja je osmislila kekse Bite Art.

Za svečanost The Heroes of New York napravljeno je 400 pakiranja, tj. kolekcija s po četiri umjetnička keksa Bite Art.

Iako izvoz tih specifičnih keksa u Sjedinjene Američke Države nije bio nimalo jednostavan, Ana Šerić priznaje da se trud na kraju isplatio. Na svečanosti u Metropolitanu pljuštale su pozitivne reakcije na rad njezina tima. Uzvanici su komentirali da keksi izgledaju sjajno. Čak su i organizatori bili impresionirani malim jestivim umjetničkim djelima.

Bite Art kekse po narudžbi proizvodi za posebne događaje, tvrtke i kulturne ustanove. Tako u proizvodnji suvenira surađuje s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu i muzejom The Hub u Mostaru. Razvija i nove suradnje s kulturnim ustanovama u Norveškoj i SAD-u.

Kreativna zagrebačka ekipa nada se da će tih suradnji u budućnosti biti što više te da će mnogi zaljubljenici u umjetnost biti u mogućnosti gricnuti umjetnost s okusom zagrebačkog paprenjaka.

Fotografije:

Bite-Art-za-The-Heroes-of-New-York-foto-De-Ping-Luo Bite-Art-za-The-Heroes-of-New-York-2-foto-Dino-Lenger Bite-Art-za-The-Heroes-of-New-York-4-foto-Dino-Lenger The-Heroes-of-New-York-Gala-u-Metropolitanu-foto-De-Ping-Luo The-Heroes-of-New-York-Gala-u-Metropolitanu-2-foto-De-Ping-Luo The-Heroes-of-New-York-Gala-u-Metropolitanu-3-foto-Chasi-Annexy The-Heroes-of-New-York-Gala-u-Metropolitanu-4-foto-Chasi-Annexy

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 27.06.2023. / biteart.hr