Turisti jedva čekaju da bude moguće putovati, ovo će se naviše tražiti

Turisti jedva čekaju da bude moguće putovati, ovo će se naviše tražiti

Čak 65 posto svjetskih putnika, te 79 posto putnika iz Hrvatske uzbuđeno je zbog mogućnosti koje im donose putovanja kada to bude sigurno nakon ukidanja ograničenja, pokazalo je istraživanje platforme Booking.com.

Pritom, 67 posto putnika iz Hrvatske više će paziti na cijene prilikom pretraživanja i planiranja budućih putovanja, dok će njih 66 posto vjerojatnije tražiti promotivne ponude i uštede.

Njihovo nedavno istraživanje pokazalo je također da više od pola svjetskih putnika (51%) i putnika iz Hrvatske (56%) za inspiraciju za odmor koristi internetske tražilice. Više od trećine globalnih i putnika iz Hrvatske (36%) pronalazi inspiraciju u preporukama za putovanja koje dobiju u razgovoru s prijateljima i obitelji, a dvije petine (39%) globalnih putnika i čak 57% putnika iz Hrvatske posjećuju internetske stranice za rezervaciju smještaja kako bi pronašli inspiraciju za sljedeće putovanje.

Putnike trenutno najviše zanimaju opuštajuća putovanja u sljedećih 12 mjeseci, a 67 posto putnika iz Hrvatske želi više kraćih odmora, poput vikend-putovanja, nego što su ih imali u 2019. godini. Također, više od tri četvrtine svjetskih i putnika iz Hrvatske bit će opreznije zbog koronavirusa.


Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 27.11.2020.